Hlavní obsah

Silnice New Yorku vyklidil koronavirus

Město, které nikdy nespí, uprostřed koronavirové krize usnulo. Jezdit autem v ulicích New Yorku jindy přecpaných místními obyvateli, turisty i performery všeho druhu je podle videa doslova neskutečné.

Foto: ČTK

Vylidněné Times Square v New Yorku 23. března 2020

Článek

Řídit auto v New Yorku je za běžné situace v podstatě poskakování mezi zácpami. Když jedna skončí, do další se záhy dostanete. V současné době je kvůli koronaviru všechno jinak – obchody jsou zavřené, lidé zůstávají doma, jak ukazuje video amerického kanálu ShiftingLanes.

New Yorku se říká „město, které nikdy nespí”, a vskutku – kdykoliv přijedete na Times Square, jeho nejslavnější náměstí, je plné aut a lidí. Je úplně jedno, jestli je deset hodin dopoledne, nebo jedna v noci, tam je pořád narváno turisty, místními obyvateli i všemožnými performery.

Praha, jak jste ji ještě neviděli. A snad už ani neuvidíte

Koronavirus

Ve videu pořízeném zpoza volantu Hyundai Veloster N v sobotu 21. března je všechno jinak. V místech, kde je jindy tolik lidí, jako téměř nikde na světě, sem tam jde osamocený člověk či jede nějaký motorista. Jedno z nejznámějších a největších měst na světě vypadá jako ospalé městečko někde na venkově.

„Stále jsem v izolaci, nebudu vystupovat z auta,” říká autor videa. „Přijíždíme na Times Square a nikdy jsem ho neviděl takhle prázdné, (...) je šílené to takhle vidět. (...) Nejsou tu žádní performeři, žádný Elmo, žádní nazí kovbojové,” neskrývá později svůj úžas.

Foto: Hyundai

Hyundai Veloster N (Ilustrační foto)

New York je v USA nejhůře postiženým městem novým koronavirem, v úterý odpoledne tam bylo 15 597 potvrzených případů, což je více než čtvrtina z necelých 55 tisíc případů v celých Spojených státech. Celý stát New York má dohromady přes 26 tisíc případů, zbytek amerických států je nanejvýš v jednotkách tisíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám