Hlavní obsah

Dostal pokutu za parkování, nafotil stovky policejních aut při stejném přestupku

Po několika pokutách za parkování se Američan nechtěl smířit s tím, že on musí platit, zatímco policejní auta parkují úplně stejně nelegálně. Začal je tedy fotit a natáčet - a vyburcoval město ke snaze o zlepšení.

Foto: Profimedia.cz

Pokuta za parkování (ilustrační foto).

Článek

Možná to taky znáte – přijedete večer domů a ve vaší ulici není, kde zaparkovat. Tak to vyřešíte kreativně – najdete místo, kde ničemu nepřekážíte, ale parkování na něm není tak úplně legální. A bdělému oku městského strážníka to neunikne, ráno najdete za stěračem pozdrav v hodnotě pár stokorun.

Fermin Aguilar z amerického Albuquerque takových pokut pár dostal. Jenže často vídal policejní vozy, jejichž parkování je úplně stejně diskutabilní. Tak je začal fotit – a za zhruba rok práce má víc než čtyři stovky obrázků policejních či jiných služebních aut města, která parkují nelegálně.

„Parkovali na přechodech, na žlutých čarách. V jednom z mých videí (policistka) zaparkovala na přístupové cestě pro hasiče a jala se pokutovat ostatní auta vedle,“ uvedl Aguilar pro televizi KRQE, která o případu v minulém týdnu informovala.

Samozřejmě byla kontaktována radnice a staví se k tomu čelem. „Má pravdu, není to fér a pracujeme na zlepšení,“ uvedl mluvčí Johnny Chandler. Podle města mohou na žlutých čarách, resp. v USA u žlutě natřených obrubníků, policisté zastavit v nouzi, nebo pokud převážejí zadržené.

Za prodej zvířat na parkovištích by mohly padat statisícové pokuty, navrhují poslanci

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám