Hlavní obsah

Zručná maminka vytvořila synům ložnici ve stylu Harryho Pottera

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svíčky volně se vznášející pod stropem místnosti, psací brky, lahvičky na lektvary, sova, meč zavěšený na stěně... Je jen málo dospělých a ještě méně dětí, které okamžitě nepoznají, v jakém stylu je zařízena ložnice pro malého Romea a Orlanda z britského Wrexhamu. Jejich maminka využila období karantény k tomu, aby jim konečně splnila to, co jim slibuje už delší dobu – zařídila jejich pokoj ve stylu Harryho Pottera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská matka předělala synům pokoj ve stylu Harryho PotteraVideo: Caters News / @Stephanie Clark, AP

 
Článek

Stephanie Clarková, která pracuje jako úřednice pro Národní zdravotnickou službu ve Velké Británii, využila dobu karantény k tomu, aby svým dvěma synům zařídila ložnici ve stylu jejich velikého oblíbence – Harryho Pottera.

Nejenom, že tím našla skvělou zábavu pro celou rodinu (kromě Romea a Orlanda má ještě dcery Ruby, Delilah a Peaches), ale především si procvičuje obratnost rukou, což jí doporučil její fyzioterapeut.

Čtyřiatřicetiletá pětinásobná maminka z Wrexhamu totiž trpí fibromyalgií, což je chronické onemocnění projevující se mj. bolestmi svalů a kloubů. Normálně paní Clarková chodila s dětmi na procházky, aby měla dostatek pohybu. Při karanténě ale musí zůstat doma. A tak jí fyzioterapeut doporučil, aby se vrhla na ruční práce. Ty jí pomohou ulevit od bolesti a zároveň si tím potrénuje manuální zručnost.

Šikovná maminka zařídila čtyřletému synovi pokoj jako hasičskou stanici

Tipy a trendy

Proměna ložnice synů byla ideální záminkou a zároveň i jasným cílem, který měl smysl. Do práce zapojila všechny děti, a tak jim práce šla pěkně od ruky. Náklady na proměnu nebyly přitom nijak vysoké. Vše prý zvládla pořídit za 300 liber, tedy zhruba 9300 korun. Většinu věcí totiž koupila na internetových aukcích.

„Děti pomohly s většinou malování. A také toho většinu vymyslely. Slibovala jsem to dětem už dlouho a doba karantény byla ideální příležitostí,“ řekla agentuře AP Stephanie.

„Romeova nejoblíbenější věc v pokoji je momentálně psací brk, kterým si kreslí. A také je nadšený z lahviček na lektvary. Orlando má rád skříňku s viteály a dalšími předměty, jako jsou například hůlky. Vše si pokaždé vyndá a hraje si s tím,“ popisuje nadšení chlapců žena.

Maminka dětem vymyslela jako zábavu velmi netradiční velikonoční dekorace

Tipy a trendy

Pokoj svou výmalbou připomíná společenskou síň v nebelvírské věži, těžké červené závěsy jsou zase z nebelvírské chlapecké ložnice. Vznášející se svíčky pod stropem připomínají halloweenskou výzdobu hodovní síně v bradavické škole a na její nebelvírskou kolej odkazuje i na zdi zavěšená replika meče Godrica Nebelvíra.

Nechybí vycpaná sovice sněžná, tímto Harryho sova Hedvika, ve skříních pak mají chlapci také své kouzelnické pláště. Přirozeně, že v barvách Nebelvíru.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„Když jsou kluci doma, mají své hábity na sobě. Orlando pak na lidi pokaždé sesílá kouzla. Jsou prostě absolutně pobláznění Harrym Potterem a ničím jiným nežijí. Zařízení pokoje v jeho stylu jim tak umožňuje pobývat v jeho světě takřka nepřetržitě,“ vysvětluje šikovná maminka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám