Hlavní obsah

Šikovná maminka zařídila čtyřletému synovi pokoj jako hasičskou stanici

Novinky, Jana Nesvadbová

V malou hasičskou stanici proměnila pokoj svého čtyřletého syna šikovná britská maminka Clare Curtisová ze St. Helens v Merseyside. Své dílo zveřejnila na facebookové stránce pro domácí kutily DIY On A Budget (volně přeloženo jako Vyrob si sám za pakatel) a pod jejím příspěvkem se strhla lavina pochvalných komentářů.

Foto: Clare Curtisová

Dvojice vrat pro výjezd hasičských aut je základem nového vzhledu pokoje.

Článek

Hasiči patří tradičně mezi vysněná povolání malých kluků. Tím spíš, pokud se dívají na seriály o nich, jako je například požárník Sam.

Výjimkou není ani čtyřletý syn Britky Clare Curtisové, která se rozhodla zařídit mu pokoj jako malou hasičskou stanici. Malý Elliot je totiž požárnickými věcmi unesený od batolecího věku.

V pokoji nechybí naprosto nic. Dvojice velkých vrat, ze kterých ve skutečné stanici vyjíždějí hasičské vozy k zásahům. V pokojíku z jedněch „vyjíždí“ hasičské auto, které je ve skutečnosti postelí malého obyvatele. Vrata i okna nad nimi jsou ze dřeva, které Clare natřela.

Foto: Clare Curtisová

I pracovní stůl je zařízen v požárnickém stylu.

Kromě poliček na nejrůznější modely hasičských aut tvoří součást zařízení pokoje i další nezbytnosti malého požárníka. Je to především malý požárnický oblek zavěšený přímo na zdi, aby byl hned po ruce, malý hasičský přístroj v rohu, informační cedule s důležitými čísly a samozřejmě žebřík.

Zdi jsou oblepeny tapetami s motivem cihel, jako bonus nechybí v rohu i nezbytná tyč, po níž se ve skutečné hasičské stanici spouštějí hasiči ke svým vozům.

Foto: Clare Curtisová

Na zdi nechybí požárnický oblek a žebřík, v rohu pokoje pak nezbytný hasičský přístroj.

Pokud odečte cenu postele, ostatní náklady na úpravu pokoje podle Clareiných odhadů nepřesáhly 100–130 liber, tedy v hrubém přepočtu cca 3000–3900 korun.

„Mnohem těžší než samotné zařízení pokoje bylo udržet ho mimo, aby to pro něj bylo překvapení,“ odpovídá na jeden z více než 1500 pochvalných komentářů Clare.

Anketa

Zařídili jste svým dětem také nějak motivovaný pokoj?
Ano a myslím, že se to povedlo.
68,5 %
Ne, sami to neumíme a na profesionála nemáme peníze.
6,1 %
Ne, o nic takového nestály.
14,4 %
Zatím ne, ale plánujeme to.
3,3 %
Nemáme děti.
7,7 %
Celkem hlasovalo 7021 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Farma, na níž roste nábytek

O tom, jak vzniká dřevěný nábytek, který nás obklopuje celý život, se dozvídáme už jako děti. Dříve to bývala práce truhlářů a stolařů, dnes jej vyrábí hlavně...

Výběr článků

Načítám