Hlavní obsah

Nissan představuje Note ve třetí generaci, spalovací motor má jen jako generátor

Novinky, Daniel Havlina

Nissan na domácí půdě v Japonsku představil nové vydání hatchbacku Note, který je stále jedním z nejprodávanějších modelů značky. Vůz přichází na trh s plně elektrifikovanou pohonnou jednotkou, v Evropě si ovšem budeme muset pravděpodobně nechat zajít chuť.

Foto: Nissan

Nový Nissan Note

Článek

Nissan Note je jedním z nejúspěšnějších a celosvětově nejoblíbenějších nissanů, přesto se Japonci už v roce 2017 rozhodli stáhnout druhou generaci tohoto hatchbacku z evropských trhů. Na domácí půdě ovšem Note existuje dál a nyní se dočkal už své třetí generace.

Nissan poodhaluje nový Qashqai se zajímavým hybridním ústrojím

AutoMoto

Nissan šel v případě nového Note opačným směrem než většina automobilek a místo toho, aby hatchback mezigeneračně zvětšil, udělal to přesně naopak. Note je teď menší, to proto, aby se vešel do úzkých uliček japonských měst. Například s délkou 4045 mm je o podstatných 55 mm kratší. Díky nové platformě CMF-B ale cestující strádat nebudou. Nissan dále vsadil na současný designový jazyk, který je futuristický a působí moderně.

Foto: Nissan

Minimalistický interiér Nissanu Note.

V interiéru se jedná o skutečnou digitální revoluci. Displeje jsou zde všudypřítomné, využije je například řidič místo panelů přístrojů nebo celá posádka díky středové obrazovce. V zevnějšku se vyšší verze výbavy dočkají pěkných patnáctipalcových litých kol a LED světel.

Nissan představuje nové retro kupé Z. Má šestiválec a manuální převodovku

AutoMoto

Základním modelem Note bude verze s hybridním pohonným ústrojím. Jeho základ ovšem netradičně tvoří elektromotor, nikoli spalovací jednotka. Ta samozřejmě pod kapotou je, ale benzínový čtyřválec 1,2 litru pouze jako agregát vyrábí energii pro elektromotor. Note pak Nissan dodá i v plně elektrické verzi. Mimochodem, hovoří se o tom, že hybridní systém, jako má Note, využije i evropská verze crossoveru Qashquai.

Nadčasového hatchbacku s elektrickým motorem se nejspíš v Evropě nedočkáme. Nissan plánuje Note prodávat především na domácím trhu v Japonsku a do prodejů půjde už na začátku tohoto prosince. Japonská cena je příznivá, auto v zemi vycházejícího slunce přijde na v přepočtu přibližně méně než 450 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám