Hlavní obsah

Nissan má speciálně upravený elektromobil pro záchranáře. Pomůže tam, kde dojde proud

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský Nissan představil studii automobilu do nouzových situací na bázi svého elektromobilu Leaf. Pomáhat by měl během živelných katastrof a v místech, kde dojde k náhlému výpadku elektřiny. Využije i technologii oboustranného nabíjení.

Foto: Nissan

Koncepční zásahový vůz Nissan RE-Leaf

Článek

Vozidlo nese název RE-Leaf a mělo by především pomáhat při dobíjení elektromobilů. V momentě, kdy se oblast jejich výskytu ocitne bez elektřiny, například vlivem živelných katastrof. Využije přitom oboustranného nabíjení, kdy umí ukládat elektřinu, ale také ji vracet do sítě, čímž pomůže právě v zasažených oblastech.

Nissan představuje nové retro kupé Z. Má šestiválec a manuální převodovku

AutoMoto

Nissan na stavbu nouzového vozidla použil svůj nejprodávanější elektrický model Leaf, kterému ovšem zvýšil světlou výšku a inženýři přidali i kryt podvozku, vůz má širší rozchod kol a 17palcová kola do terénu. Uvnitř pak chybí zadní sedadla.

Foto: Nissan

RE-Leaf by měl dodávat elektřinu na místech, které zasáhla živelná pohroma.

Foto: Nissan

Koncepční zásahový vůz Nissan RE-Leaf disponuje i funkčním dronem.

„Koncept RE-Leaf ukazuje možné využití elektromobilů při řešení katastrof a ukazují, že chytřejší a čistší technologie mohou zachránit životy a poskytnout větší odolnost pro naši budoucnost,“ uvedla na adresu koncepčního vozidla ředitelka elektromobilů v Nissanu Helen Perryová.

Nissan přijde s novou Microu, vývoj a výrobu si na starost vezme Renault

AutoMoto

Automobilka Nissan pracuje na vyrovnáním se s přírodními katastrofami už od roku 2011. V rámci toho vyvíjí modely, které pomohou při jejich řešení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám