Hlavní obsah

Nissan přijde s novou Microu, vývoj a výrobu si na starost vezme Renault

Novinky, Milan Lažanský

Renault s Nissanem se chystají k těsnější spolupráci v rámci aliance. Novou generaci hatchbacku Micra, která se očekává nejdříve v roce 2021, tak bude mít na starosti Renault. Informaci v rozhovoru pro deník Le Monde potvrdil Ashwani Gupta z vedení japonské automobilky.

Foto: Nissan

Nissan Micra (2017)

Článek

Současná Micra, která je na trhu od konce roku 2016, se již vyrábí ve francouzské továrně Renaultu ve Flins, chystaná novinka zůstane v kompetenci francouzské značky, tentokrát však i co se počátečních fází vývoje týká.

Nejhezčí malé auto. Test Nissanu Micra s ani ne litrovým motorem

Testy

Gupta uvedl, že plán pro novou Micru je součástí nové strategie v rámci aliance, která stanoví, že jedna automobilka se ujme vedení v konkrétních segmentech. Vcelku logicky to v segmentu B má být Renault, který má s městskými vozy bohaté zkušenosti.

„Pro příští generaci Micry budeme následovat Renault a požádáme Renault, aby pro nás vyvinul a vyrobil budoucí Micru,” řekl Gupta.

Mitsubishi zmrazilo uvádění nových modelů na evropský trh

AutoMoto

Naproti tomu Renault by se měl soustředit na vývoj vozů v nižší střední třídě, segmentu C. Především co se vozů SUV týče. Vždyť model Qashqai si na starém kontinentě dlouhodobě vysloužil velmi dobré prodejní výsledky.

Nové informace tak dávají jasný obrázek o tom, že Nissan se nechystá evropský trh postupně opouštět, jako je tomu u příbuzného Mitsubishi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám