Hlavní obsah

Nissan Navara má po faceliftu, pick-up přijíždí i v drsné verzi

Novinky, Daniel Havlina

Zatímco americký Nissan Frontier na modernizaci čeká, evropská verze už facelift dostala. Facelift Nissanu Navara přináší modernější vzhled či edici s názvem PRO-4X.

Foto: Nissan

Nissan Navara 2021

Článek

V Nissanu se rozhodli přepracovat svůj pick-up Navara. Konstruktéři se přitom zaměřili především na designovou stránku auta, což je viditelné už na první pohled. Nově už působí jen samotné logo Nissan, modernizovaná jsou i přední světla, maska chladiče i nárazník. Celkově Navara působí hranatějším a mohutnějším dojmem. Nový je i uzávěr kufru s velkým nápisem Navara.

Nissan má speciálně upravený elektromobil pro záchranáře. Pomůže tam, kde dojde proud

AutoMoto

Jediný evropský pick-up od Nissanu se změnil i po stránce techniky, i když ne tolik jako vzhledově. Japonci posílili zadní nápravu, nákladový prostor auta má díky tomu vyšší nosnost. Větší je ostatně i objem místa pro zavazadla potažmo jiné věci, které budou navarou zákazníci přepravovat.

Foto: Nissan

Běžná verze Nissanu Navara pro rok 2021.

Foto: Nissan

Nissan Navara před faceliftem

Přepracovaný je i interiér vozidla, který nově působí modernějším dojmem. Hned za volantem si řidič všimne sedmipalcového displeje místo panelu přístrojů. Před ním je umístěn nový volant. Celé kabině následně dominuje osmipalcový displej infotainmentu. Nissan rovněž uvádí, že zlepšil odhlučnění interiéru pro lepší komfort pasažérů.

Nissan poodhaluje nové kupé z rodu Z, pózuje vedle předchůdců

AutoMoto

Jednou z nejvýznamnějších změn, které facelift přinesl, je pak zařazení nové verze Navary do portfolia výbav. Nová verze nese označení PRO-4X. Jedná se zejména o stylingový balíček, který obnáší nové terénní pneumatiky, kosmetické změny v exteriéru a celkově luxusnější vzhled a design. Ve verzi pro USA, tedy u modelu Frontier, bude naopak výbava PRO-4X rozšiřovat off-roadové vlastnosti auta.

Foto: Nissan

Modernizovaný interiér nového Nissanu Navara.

Nová navara se začne prodávat nejprve v Thajsku, a to už v prosinci. Ostatní trhy v Evropě a Jižní Americe budou následovat. Co se týče nových motorů, Nissan žádné změny nezmínil.

Na českém trhu Nissan nabízí s dieselovým motorem 2,3 litru dCi a turbodmychadlem. Ve slabší verzi má auto 160, v silnější 190 koňských sil. Motor je standardně dodáván se šestistupňovým manuálem, u silnější verze je k dispozici i sedmistupňový automat.

Reklama

Související témata:

Související články

Vysněný pick-up pro milovníky hvězd

Konceptů aut jsme tu měli už hromady. Nissan třeba nedávno nabídl speciální verze ve stylu Star Wars. Jenže tohle je ještě o level jinde. Tenhle koncept totiž...

Nový Nissan X-Trail je tu, zatím jako Američan

Japonská automobilka Nissan představila v USA model Rogue, který po Evropě bude s největší pravděpodobností jezdit jako X-Trail. O něco se zmenšil, ale přesto...

Výběr článků

Načítám