Hlavní obsah

Letos bez evropských autosalonů. Ruší se i říjnová Paříž

Novinky, laz

Autosalon v Paříži se letos konat nebude. Organizátoři zrušili hlavní sekci s výstavou aut. Zatím počítají jen s doprovodnými částmi, jako jsou řešení pro chytrá města. V pondělí to oznámili v oficiálním prohlášení.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Peugeot 508 GT a gigantický lev na pařížském autosalonu 2018

Článek

Po ženevském autosalonu, který byl již téměř zcela nachystán, se ruší i pařížská motorshow. Konat se měla od 1. do 11. října. Pořadatelé zrušili hlavní část akce a v kalendáři tak zůstává jen „business to business” doprovodný program věnující se například řešením pro chytrá města.

„Nic nebude jako dřív. Krize nás musí naučit přizpůsobit se, být kreativnější a inovativní více než kdy jindy,” stojí v prohlášení organizátorů, sdružení PFA.

Místo aut nemocniční lůžka, detroitský autosalon bude nahrazen improvizovanou nemocnicí

AutoMoto

Důvody nikdo oficiálně nezmiňuje, organizátoři se opírají o bezpečnost a hospodářskou krizi. Říjnový termín se sice jeví jako nadějný s ohledem na předpokládaný útlum pandemie koronaviru, ovšem vystavovatelé z řad automobilek se z uzavřených továren budou pravděpodobně vzpamatovávat ještě dlouho.

Například Volkswagen podle šéfa Herberta Diesse každý týden přichází o dvě miliardy eur. Řekl to v pondělí v rozhovoru pro televizi ZDF. S tím, jak z pohledu značek klesá autosalonům popularita už roky, jsou podobné akce na seznamu škrtů umístěny vysoko.

Koronavirus versus ženevské výstaviště: Autosalon byl před zákazem téměř připraven

Autosalon Ženeva

Už roky je schéma evropských autosalonů stejné. Krom akcí spíše lokálního a regionálního významu je zlatým hřebem březnová Ženeva a podzimní autoshow, o kterou se dělí Paříž a Frankfurt, nově Mnichov.

Podobný osud potkal i světové autosalony v Detroitu, New Yorku či Pekingu. Česká regionální obdoba je zatím přesunuta na 28. až 30. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám