Hlavní obsah

Mnichov střídá Frankfurt, německý autosalon od roku 2021 mění místo konaní

Novinky, laz

Vlajkový německý autosalon IAA se po 70 letech stěhuje. Z Frankfurtu se od příštího roku přesune do Mnichova. Oznámil to organizátor, německá asociace automobilového průmyslu VDA.

Foto: Profimedia.cz

Autosalon ve Frankfurtu v roce 2011

Článek

Už na konci ledna asociace VDA ohlásila, že příští rok se slavný frankfurtský autosalon nekoná. Ovšem svého vlajkového autosalonu IAA se Němci nevzdají.

Vybraný Mnichov soupeřil s Berlínem a Hamburkem. Bavorská metropole se dá považovat za domácí hřiště pro BMW, ale i Audi, jelikož Ingolstadt je poblíž. Na přesunu by mohli vydělat i čeští motorističtí fanoušci, pro většinu bude Mnichov blíže.

Kvůli koronaviru kompletně zrušili Ženevský autosalon

Autosalon Ženeva

Organizátoři v tiskovém prohlášení uvádí, že z klasického autosalonu se má stát jakási výstava mobility. Prezentovat se budou i řešení pro chytrá měst a elektromobilitu.

Nadále bude trvat každoroční střídání s autosalonem v Paříži, který je na řadě letos. První autosalon ve Frankfurtu se uskutečnil už v roce 1951. Po roce 1989 se od něj oddělila výstava nákladních aut. V Hannoveru se koná dodnes.

Reklama

Související články

Mercedes třídy E přijíždí s faceliftem

Nový Mercedes-Benz třídy E nabídne řadu různě výkonných plug-in hybridů a nejméně dva mildhybridy v obou karosářských variantách, rozšířenou realitu i armádu...

Výběr článků

Načítám