Hlavní obsah

Je libo ostrý VW Caddy nebo Golf GTI kabrio? Maďarský designér ukazuje, co by mohlo být

Dvě novinky Volkswagenu, odhalené v nedávné minulosti, jsou pro různou sortu zákazníků velmi zajímavé - nový Golf GTI a nový Caddy. A zaujaly zřejmě i nezávislého designéra, který si s nimi pohrál v grafickém programu. Jeden vůz tak byl pár dní po premiéře skalpován, druhý zase dostal pod kapotu pořádnou porci výkonu.

Foto: Volkswagen

Skutečný Volkswagen Golf GTI

Článek

Jak Golf GTI kabrio, tak i Caddy GTI jsou dílem maďarského designéra X-Tomiho, který se produkty koncernu Volkswagen zabývá poměrně často. Golf GTI kabrio nahoře přišel o zadní pár dveří a plechovou střechu pozbyl ve prospěch plátěné skládací.

Třebaže by to byla kombinace zajímavá, nový Golf osmé generace nemá ani třídveřovou variantu, natož kabrio. Třídvířko se dalo koupit ještě v sedmé generaci, kabriolet se vyráběl naposledy na základě generace šesté v letech 2011 až 2016.

Druhým nereálným, ale o to zajímavějším počinem je Caddy GTI, který není ničím jiným než již představenou malou dodávkou Volkswagen Caddy s nárazníkem - a předpokládáme, že i motorem - z Golfu GTI.

Vypadá to jako nesmysl, na co ostrá dodávka... Ale ostrý SUV se taky vyrábějí, tak proč by nemohly dodávky? Nicméně, ani jeden z těchto vozů s největší pravděpodobností neuvidíme v sériové výrobě.

Anketa

Líbí se vám Golf GTI kabrio a Caddy GTI?
Ano, oba
8 %
Líbí se mi Golf GTI kabrio
7,5 %
Líbí se mi Caddy GTI
55,7 %
Nelíbí se mi ani jeden
28,8 %
Celkem hlasovalo 413 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám