Hlavní obsah

Nový VW Caddy je tady. Pracant dostal i moderní vychytávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen během čtvrtečního večera ukázal novou verzi svého modelu Caddy pro rok 2020. Po svých předchůdcích zdědil tvary a praktičnost, ale uvnitř umí být i pokrokový s řadou technologií.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Caddy

Článek

Čerstvě představený Caddy je už pátou generací tohoto kompaktního užitkového automobilu od Volkswagenu, který umí být nejen dobrým pomocníkem pro firmy, ale i vozidlem pro rodinu, kam se ledacos vejde. Němci budou nabízet i jeho verzi Maxi, kam se mají rozměrově vejít i standardní euro palety.

Volkswagen ukazuje nový Golf GTD, na dieselového rychlíka nezapomněli

Autosalon Ženeva

Volkswagen Caddyho postavil na extrémně adaptabilní a kompaktní platformě MQB, díky které může fungovat jako běžné užitkové vozidlo, ale rovněž se do něj vejde až sedm sedadel. A navíc se dá nový Caddy pořídit i se řadou vychytávek jako s prosklenou panoramatickou střechou, LED světlomety či bezklíčovým startováním.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Caddy stojí na platformě MQB.

Pod kapotou bude mít Caddy řadu motorů. Na výběr bude několik variant čtyřválcových naftových dvoulitrových motorů, které budou napojeny jak na šestistupňovou manuální převodovku, tak i na sedmistupňový dvouspojkový automat. Caddy bude mít primárně pohon na předních kolech, ale k dispozici bude i varianta se systémem pohonu všech kol.

Mimo naftových motorů by měl mít Caddy rovněž 1,6 litrový zážehový motor s turbodmychadlem. Bližší technické specifikace si ale automobilka zatím nechává pro sebe.

Špionážní snímky prozrazují Volkswagen Tiguan po faceliftu, přiblíží se Golfu

Autosalon Ženeva

Uvnitř Caddy překvapí širokým spektrem technologií. Volkswagen vsadil třeba na plně digitální přístrojovou desku a také na výběr mezi šestipalcovým a desetipalcovým displejem infotainmentu. Nechybí ani adaptivní tempomat či kontrolování slepého úhlu.

Premiéru si novinka odbude na autosalonu v Ženevě, který pro veřejnost startuje 5. března.

Foto: Volkswagen

Interiér Volkswagenu Caddy

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen ukazuje nové Caddy

Nejmenší zástupce modelové řady užitkových Volkswagenů Caddy se podruhé ukazuje na designérských návrzích. Před premiérou tak vidíme mnohem reálnější obraz...

Výběr článků

Načítám