Hlavní obsah

Honda připravuje malé SUV na elektřinu. Dorazí za rok

Japonská Honda potvrdila, že v příštím roce dorazí na trh s kompaktním SUV, které bude elektrické. Vůz doplní nový a elektrifikovaný hatchback Civic.

Foto: Honda

Honda e:Ny1

Článek

Honda potvrdila příchod hned dvou nových elektrifikovaných modelů v příštím roce, a to při uvedení nového koncepčního modelu e:Ny1. Právě na jeho základech by mělo vzniknout zcela nové elektrické SUV menší velikosti. Zároveň s ním dorazí i nová Honda CR-V a menší SUV s hybridním pohonem.

Nová Honda Civic přijíždí do Evropy s hybridem pod kapotou

AutoMoto

Japonská automobilka uvedla, že nový prototyp e:Ny1 bude „středem budoucí produktové řady Honda“ a nabídne „jedinečnou směs dynamiky, technologie a designu“. Vůz prý bude ideální pro rodiny, které budou mít zájem o svůj první elektromobil.

Foto: Honda

Honda e:Ny1

Nové elektrické SUV by mělo na trh dorazit už v roce 2023 s tím, že bude mít velice kompaktní rozměry. Postaveno bude na nové platformě e:N Architecture F, jenž by měla být základem i pro další budoucí Hondy.

Sony našlo parťáka, elektromobily bude stavět s Hondou

AutoMoto

Dalším elektrifikovaným modelem, které na trh dorazí, by mělo být kompaktní SUV s hybridním pohonným ústrojím o rozměrech současné Hondy CR-V. Ta by zase měla přijít s úplně novou generací s plug-in hybridním pohonem. Vůz by se také měl mezigeneračně zvětšit a soupeřit například se Škodou Kodiaq.

Foto: Honda

Honda e:Ny1

Honda mimo jiné tento měsíc uvedla na evropský trh i hybridní variantu nedávno představené nové generace hatchbacku Civic. Dokončila tím plán na elektrifikaci celé své evropské nabídky do roku 2022.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám