Hlavní obsah

Sony našlo parťáka, elektromobily bude stavět s Hondou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Sony a Honda v pátek oznámily vznik společného podniku na vývoj a výrobu elektromobilů.

Foto: Sony

Sony Vision-S02 (vlevo) a Vision S-01

Článek

Sony coby značka známá svou spotřební elektronikou na veletrhu CES v roce 2020 překvapila snad každého, když představila Vision-S, elegantní elektrický sedan.

Sony už testuje své první auto na silnicích

AutoMoto

SUV Vision-S 02 následovalo začátkem letošního roku na stejné výstavě v Las Vegas. Na lednovém veletrhu byla také oznámena divize Sony Mobility, aby prozkoumala potenciální vstup Japonců do segmentu elektromobilů. O několik týdnů později server Automotive News informoval o touze Sony najít strategické partnery.

Takového parťáka nyní Sony našlo v Hondě. Obě společnosti se dohodly na prohloubení diskusí ohledně vytvoření aliance pro vývoj a prodej elektrických aut. Aby se tak stalo, bude vytvořen společný podnik jednoduše nazvaný „New Company“, tedy „Nová společnost”. Bude vyvíjet a komercializovat vozy s nulovými lokálními emisemi.

Sony představilo druhý elektromobil, chce založit automobilku

AutoMoto

Pokud vše půjde podle plánu, první takový elektromobil se má začít prodávat již v roce 2025. Jak se očekávalo, Honda bude mít na starosti výrobu vozu v jedné ze svých vlastních továren a bude využívat platformu vyvinutou společností Sony. Zda bude silniční model nějak příbuzný s již odhaleným sedanem nebo SUV, není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám