Hlavní obsah

Každodenní návyky, které vás připravují o orgasmus

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco pánové mají téměř stoprocentní jistotu, že pohlavní styk bude zakončen slastným orgasmem, ženy podobné štěstí nemají. I proto je dobré vědět, že příslušnice něžného pohlaví mohou jít orgasmu naproti. Stačí, když se budou vyhýbat pěti každodenním aktivitám, které odborníci označují za zabijáky orgasmu.

Foto: Profimedia.cz

Ženský orgasmus je nevyzpytatelný.

Článek

Ženský orgasmus je nevyzpytatelný. Jednou nečekaně dorazí, jindy na sebe nechá čekat dlouhé měsíce. O jeho nestabilitě hovoří také průzkum, který zjistil, že pouze 25 % žen zažívá vyvrcholení na pravidelné bázi. To znamená, že neuvěřitelných 75 % žen nemá orgasmus pravidelně, případně vůbec.

Jeden z hlavních faktorů, který ovlivňuje ženský orgasmus, je bezesporu stres. Ve studii z roku 2018, která byla publikovaná v časopise Journal od Sex & Marital Therapy, uvedlo 58 % žen z 913 dotazovaných, že právě stres a úzkost stojí za jejich nulovým orgasmem.

Cesta za orgasmem, na který nikdy nezapomenete

Vztahy a sex

Pravdou ale zůstává, že existují další faktory, které přímo či nepřímo ovlivňují ženské vyvrcholení. Pokud patříte k ženám, které si už ani nevzpomínají, jak vypadá příval vášně, pak se v první řadě zaměřte samy na sebe. Zvažte, zda tento problém nesouvisí s fyzickými či psychickými problémy nebo aktuálním obdobím, které je plné stresu a zátěže.

V případě jakýchkoliv pochybností se vyplatí, když kontaktujete svého gynekologa, který zkontroluje váš zdravotní stav. V neposlední řadě můžete jít orgasmu naproti tím, že ze své rutiny vypustíte následující „zabijáky orgasmů“, které odhalil web Bustle.

1. Ponocování

Jaká je vaše večerka? Pokud patříte k nočním sovám, které toho příliš nenaspí, pak si zahráváte se svým orgasmem. To alespoň tvrdí studie z roku 2015, která byla zveřejněná v časopise The Journal of Sexual Medicine.

Z výsledků studie vyšlo najevo, že spánek, který je dlouhý sedm až devět hodin, je důležitým faktorem pro budování zdravé sexuální touhy a adekvátní reakce pohlavních orgánů při sexu. Nepodceňujte tedy dobu spánku a naučte se usínat včas.

2. Jízda na kole

Neboje se, rozhodně to neznamená, že byste měla odložit kolo do garáže a už se ho nikdy nedotknout. Přesto je dobré vědět, že studie provedená Texas A Health Science Center zjistila, že když ženy jezdí na kole s řídítky, která jsou posazena níže než sedlo, staví tělo do úhlu, který může vést ke ztrátě citu ve vaginální oblasti.

Dobrou zprávou je, že tato varovná zpráva platí především pro ženy, které denně ujedou více než 15 km. Pokud tedy patříte k cyklistkám, které kolo využívají rekreačním způsobem, pak si nemusíte dělat starosti.

Vzdychání a sténání jako recept na dokonalý sex

Vztahy a sex

3. Nejste ve své kůži

Hlavě a myšlenkám nelze poručit, a tak se občas každé ženě stane, že nemá dobrý den. Ať už máte pocit, že vám nic nejde, nebo bojujete s nízkým sebevědomím, oba případy neodvratně vedou k tomu, že se s dnešním orgasmem musíte rozloučit.

Vnitřní hlasy jenom stěží umlčíte, a tak se vyplatí, když v případě dlouhodobých problémů navštívíte terapeuta. Věřte, že i na sebelásce nebo „dnech blbec“ lze zapracovat.

4. Tlačení na pilu

Je všeobecně známo, že čím více něco chceme, tím hůře toho dosahujeme. Pokud každý večer uleháte do postele s urputnou myšlenkou na dokonalý orgasmus, pak je skoro jisté, že vyvrcholení nedosáhnete.

Podle studie, publikované v roce 2017 v časopise Socioaffective Neuroscience & Psychology, spočívá klíč k častějšímu orgasmu v mentálních a vztahových faktorech. I když se to lehce říká, zkuste zůstat nad věcí a vychutnávejte si sex i bez toho, aniž byste neustále myslela na orgasmus.

Není také od věci, když si o sexu otevřeně promluvíte s partnerem a navrhnete mu nové praktiky nebo experimenty, po kterých toužíte.

Jak docílit společného vyvrcholení

Vztahy a sex

5. Pijete hodně kávy

Na kávě obecně není nic špatného. Problém přichází pouze v okamžiku, kdy se dopujete litry kávy v pozdních odpoledních hodinách. Příval energie totiž způsobí, že se v posteli nedokážete patřičně uvolnit, a tudíž zablokujete cestu případnému orgasmu. Omezte svůj denní příjem kofeinu a pro jistotu se vyhýbejte odpolednímu popíjení černého moku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám