Hlavní obsah

Vzdychání a sténání jako recept na dokonalý sex

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smyslné vzdychání, jemné sténání nebo vášnivé křičení. Co žena, to jiný způsob komunikace při sexu. Bohužel některé ženy vzdychání a sténání úmyslně přeskakují, neboť se bojí, že jejich projev bude působit nepřirozeně a strojeně. Sexuální odborníci se ale shodují, že právě vzdychání a sténání hraje důležitou roli v sexuálním životě dospělých jedinců. Naučte se tedy ovládat své hlasivky a dodejte vašemu milování potřebnou šťávu.

Foto: Profimedia.cz

Hlasité projevy k sexu patří.

Článek

Vydávání jemných zvuků při sexu je hotová vyšší dívčí. Není divu, vždyť jde o velmi křehkou záležitost, která se může zvrtnout v parodii na film pro dospělé z devadesátých let.

Na druhou stranu není dobré, když se vzdychání a sténání zcela vzdáte. V takovém případě můžete svému partnerovi nechtěně vysílat zprávu, že vás sex nudí a nevzrušuje.

Jak tedy najít kompromis mezi trapným tichem a afektovaným křikem? A proč je vůbec sténání pro sex tak důležité?

Jednoduchá cesta k orgasmu

Ať už vám hlasitý sex přijde trapný, nevhodný, nebo se pouze stydíte, je důležité vědět, že zvuky nejsou pouhým kořením sexu. Naopak, mohou prohloubit váš sexuální život, a dokonce vést k orgasmu.

„Vaše vlastní zvuky mohou sloužit ke zvýšení vašeho vzrušení,” říká doktorka Laurie Mintzová a dodává, že sténání pomáhá uvolňovat vaše zábrany, díky čemuž se snáze ponoříte do rozkoše.

Pět tipů na to, jak si užít ještě lepší sólo sex

Vztahy a sex

Zároveň má vzdychání vliv i na samotný orgasmus. „Když žena během sexu sténá, zpomalí se jí dech a uvolní se svaly pánevního dna, což může vést k ohromujícímu orgasmu,” vysvětluje sexuální koučka Nicole Burattiová pro Woman's Health.

Jak začít vzdychat?

Některé páry během milování zarytě mlčí. Pokud je vám tento scénář povědomý, pak nemá smysl dlouze bádat nad stylem vzdychání. Jednoduše řečeno se při příštím milování uvolněte a zkuste povolit uzdu svým emocím. Sexuální koučka Nicole Burattiová radí, že pro začátek můžete vzdychat během masturbace.

„Jedině tak zjistíte, zda vzdychání prohlubuje váš sexuální prožitek, a především, zda se cítíte dobře.”

V případě, že vás vzdychání bude vzrušovat, vyzkoušejte ho i při klasickém milování.

Proč se ženy nedokážou při sexu uvolnit

Vztahy a sex

Existuje správný způsob vzdychání?

Vzdychám moc nahlas? Bylo moje sténání sexy? Nezněla jsem jako z porno filmu? Pokud vás při sexu napadají tyto otázky, pak nejste na dobré cestě za skvělým sexuálním zážitkem. Myslete na to, že v sexuální oblasti neexistují žádné standardy, a tak nemá smysl se zbytečně zabývat ani hlasitými projevy při milování.

Ideální zvuky jsou pouze ty, které vycházejí z vašeho vlastního vzrušení, a které nejsou výsledkem dlouhého nácviku. Obecně ale platí, že „čím hlouběji jste v sexuálním zážitku, tím méně zvuky potlačujete,” říká Mintzová.

To v praxi znamená, že nejpřirozenější zvuky vydáváte v momentě, kdy nad nimi vůbec nepřemýšlíte.

Na druhou stranu nikde není psáno, že každý člověk musí při sexu sténat. „Existují lidé, kteří při sexu mlčí a nechtějí dělat hluk. I tohle je v pořádku. Některým lidem může sténání pomoci při vzrušení, jiným lidem zvuky překážejí,” tvrdí doktorka Laurie Mintzová a dodává, že byste měla dělat pouze to, co je vám příjemné a komfortní.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak u ženy probudit neskonalou vášeň

Uspokojivý sex sehrává v našich životech velmi důležitou roli. Bohužel ne všichni si jej do sytosti dopřávají, zejména ženy v mnoha ohledech strádají. Mít...

Výběr článků

Načítám