Hlavní obsah

Nakloňte štěstí na svou stranu a získejte vše, co chcete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé mají v životě doslova talent na to přitahovat a získávat věci, které chtějí – dokonalou práci, dům, rodinu, přátele. Jaké je tajemství jejich úspěchu a můžete mít trochu podobného štěstí i vy?

Foto: Profimedia.cz

Chcete mít v životě víc štěstí při dosahování cílů? Na nic nečekejte a běžte mu naproti. Ilustrační foto

Článek

Kdo by nechtěl mít v životě kromě zdraví i věci, které jsou nejen užitečné, ale navíc nás i baví? Práci, která nebude nucená, možnost kdykoli a kamkoli cestovat, vysněný dům a mnoho dalšího. Jenže zatímco souseda tohle všechno potkalo, vy mu jen tiše závidíte a chtěli byste aspoň trochu z toho, co má on.

Přestaňte se tím trápit a nakloňte váhy štěstí na svou stranu, stačí k tomu pár správných kroků a změna myšlení.

Vizualizujte si svůj cíl

Abyste získali přesně to, co chcete, je třeba takový cíl jasně definovat a představit si to, co chcete. Od štěstí v podobě nalezení posledního parkovacího místa až po vysněnou práci – v tom všem může vizualizace výrazně pomoci.

Jedenáctiletá talentovaná klavíristka si jako první Češka svého věku zahraje v Carnegie Hall

Žena

„Věděli jste, že mozek nezná rozdíl mezi realitou a vašimi vizemi? Mentální praxe je proto naprosto dokonalá,“ vyzdvihuje zajímavost na svém blogu koučka Lisa Petsinisová.

Proto zkuste zavřít oči a představovat si krok za krokem splnění vašich největších přání v reálných detailech. Zaměřte se na výsledek a v blízké budoucnosti se ho určitě dočkáte.

Zvyšte pozitivní vibrace

Je obecně známo, že pozitivní myšlení vede k pozitivním výsledkům. A naopak, špatná nálada může mít sestupnou tendenci a vést ke spirále neštěstí a negativních událostí. Pokud chcete svou situaci změnit, staňte se magnetem, který přitahuje kladné síly.

Ikigai aneb Jak žít lepší život

Styl

Jděte štěstí naproti

Málokdy skvělá příležitost jen tak sama „zaklepe na dveře“. Proto na nic nečekejte a jděte svému štěstí naproti. Ukažte všem, co chcete, stejně tak že jste schopní toho dosáhnout.

Spoléhejte na intuici

Možná v cestě za svým cílem spoléháte na zcela logické myšlení. Pokud se ale naučíte spoléhat i na intuici, může vám to mnohé napovědět.

Deset způsobů, jak lidé nejčastěji sabotují vlastní úspěch a štěstí

Vztahy a sex

Právě díky intuici můžete lépe vnímat různé podněty z okolí, které vám mohou v dané chvíli pomoci udělat nejlepší rozhodnutí. Šťastní lidé věří svým pocitům a umí se chopit příležitostí, které se jim dostanou do cesty.

Důvěřujte si

Pokud chcete uspět, nikdy nesnižujte své schopnosti či odhodlání. Odložte veškerá omezující přesvědčení, že něco nemůžete nebo na to nemáte. Raději se soustřeďte na své talenty.

Neúspěch jako cesta k úspěchu

Styl

Nebojte se riskovat

Nebojte se neznámého a zkuste někdy zariskovat. Úspěšní lidé riskují právě tam, kam se většina bojí vkročit. Možná napoprvé neuspějete, můžete i zcela selhat, ale kdo chce vyhrát, musí hrát, pobízí koučka.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy bývají lidé nejšťastnější

Štěstí je krásná věc, zpívá se v jednom známém songu. A bez nadsázky je to pravda. Když jsme šťastní, jsme také více v pohodě a životní překážky nás jen tak...

Výběr článků

Načítám