Hlavní obsah

Slavné čtyřicátnice si střední věk pochvalují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě, kterému vládne mládí, se lidé po čtyřicítce často cítí, jako by byli za zenitem. Rozhodně to však neplatí pro všechny. Ostatním mohou být inspirací celebrity, kterým se ve středním věku pravděpodobně daří lépe, než když jim bylo dvacet.

Foto: Profimedia.cz

Paris Hiltonová našla na prahu čtyřicítky i životní lásku.

Článek

Do klubu čtyřicátníků letos 17. února vstoupila Paris Hiltonová, dědička podílu hotelového impéria Hilton a nemovitostí svého otce Richarda Hiltona.

Je neuvěřitelné, že od chvíle, kdy se proslavila po celém světě díky reality show The Simple Life (Jednoduchý život), v níž chtěla ukázat, že kromě VIP večírků zvládne i uklidit domácnost či kydat hnůj, uplynulo už osmnáct let.

Čtyřicítkou však pro Paris začala čerstvá a vzrušující životní etapa. Nejenže má nového snoubence, amerického podnikatele Cartera Reuma, ale rozhodla se také zdokumentovat svou cestu k oltáři novou reality show s názvem Paris in Love (Zamilovaná Paris). Jejímu štěstí navíc rozhodně neškodí, že hodnota jejího čistého jmění se nyní odhaduje na 300 milionů dolarů (asi 6,4 miliardy korun).

Z hvězdičky vévodkyní

Americká herečka Meghan Markleová, která si v květnu 2018 vzala britského prince Harryho, oslavila své čtyřicátiny 4. srpna. Ještě v roce 2011 byla povědomá především z televizních seriálů, navíc ne moc známých.

O deset let později je z ní celosvětová celebrita s odhadovaným jměním šedesát milionů dolarů (zhruba 1,2 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Kdo před deseti lety znal Meghan Markleovou?

Je také matkou dvou dětí – a navíc vévodkyní ze Sussexu. Vrhla se i na aktivismus, působí jako ambasadorka OSN a angažuje se za rovnoprávnost pohlaví.

Harryho a Meghan ocenili za ekologický přístup, neplánují totiž další dítě

Zahraniční

Zraje jako víno

Proslulá americká zpěvačka Beyoncé překročila hranici čtyřicítky 4. září. Ve dvaceti byla pouze jednou z členek dívčí skupiny Destiny's Child, od té doby se ale vydala na úspěšnou soukromou dráhu a dnes patří mezi nejslavnější zpěvačky v dějinách popové hudby a módní ikony.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé je s přibývajícím věkem stále krásnější a úspěšnější.

Matka tří dětí, která se v roce 2008 provdala za rapera Jay-Z, se v březnu stala držitelkou celkem 28 cen Grammy a s tím i nejoceňovanější ženou v historii tohoto hudebního ocenění.

Beyoncé teď záleží hlavně na zdraví

Kultura

Není pochyb, že Beyoncé, jejíž jmění se odhaduje na 500 milionů dolarů (10,7 miliardy korun), zraje jako víno.

Z herečky podnikatelkou

Další známou osobností, které bylo letos (konkrétně 28. dubna) čtyřicet, je americká herečka Jessica Albová, českému publiku známá ze seriálů Delfín Flip a Temný Anděl či z filmů Sin City – město hříchu a Fantastická čtyřka, kde si zahrála Invisible Woman.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Albová

Pohledná brunetka, která si v roce 2008 vzala producenta Cashe Warrena, s nímž má tři děti, ale dokázala, že ji příroda obdařila i něčím jiným než krásou.

Před deseti lety založila společnost The Honest Company, která prodává netoxické domácí prostředky jako např. vlhčené ubrousky, prací prostředky, krémy na ruce či různé čisticí prostředky. Podle odhadů se její čisté jmění vyšplhalo na 200 milionů dolarů (asi 4,3 miliardy korun).

Rozvod ji nakopl

Ve výčtu čerstvých čtyřicítek nemůže chybět ani americká televizní osobnost Kim Kardashianová, která čtyřicátiny oslaví 21. října.

V mládí se chtěla prosadit jako herečka, to se jí však nezdařilo, vysloužila si dokonce několik nominací na Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon. Vsadila proto na podnikání, kde si vede nesrovnatelně lépe, díky čemuž získala závratné jmění odhadem 1,2 miliardy dolarů (bezmála 26 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

V herectví to Kim Kardashianové nevyšlo. O to úspěšnější je jako podnikatelka.

Štěstí v lásce však bohužel nikdy neměla. Prošla si třemi neúspěšnými manželstvími, z nichž to poslední s raperem Kanyem Westem skončilo letos v dubnu.

Matku čtyř dětí to však nepotopilo, naopak o to více sil vložila do provozu svých lukrativních kosmetických firem jako KKW Beauty, KKW Fragrance či Skims.

Ani s přibývajícím věkem se Cher svých odvážných kostýmů nevzdává

Styl

Dokonce se zdá, jako by ji rozvod nakopl. Na prahu čtyřicítky se zapsala na univerzitu, aby se stala právničkou, a do budoucna má v plánu otevřít si svou vlastní advokátní kancelář.

Čtyřicítka je dnes zkrátka nová dvacítka. O to lepší, že člověk je zkušenější, ví více, co chce, dokáže se zaměřit na podstatnější věci a nelámat si hlavu těmi méně důležitými.

Reklama

Související články

Paris Hiltonová trochu jinak

Dědička podílu hotelového impéria Hilton, celebrita a příležitostná zpěvačka Paris Hiltonová, která kdysi milovala skandály a zásobovala jimi bulvární média,...

Výběr článků

Načítám