Hlavní obsah

Beyoncé teď záleží hlavně na zdraví

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Beyoncé popsala v nejnovějším vydání časopisu Harper’s Bazaar cenu, kterou zaplatila za svůj obrovský kariérní úspěch. Nemohla spát, trpěla hladem a byla na pokraji nervového zhroucení.

Foto: ČTK

Beyoncé změnila své životní priority.

Článek

Již 4. září oslaví čtyřicáté narozeniny. V posledních měsících začala prý více poslouchat své tělo a hledí na znamení, která od něho v podobě různých bolestí či nedostatečností dostává. Její prioritou už není vzhled, nýbrž zdraví. Chová také včely a chystá se založit vlastní plantáž.

„Stejně jako mnoho jiných žen jsem i já cítila tlak na to, abych byla páteří své rodiny a společnosti. Ne vždy jsem ale měla čas na sebe, ne vždy jsem byla ve svém životě na prvním místě,“ řekla devětatřicetiletá umělkyně.

„Více než polovinu dosavadního života jsem bojovala s nespavostí. Mučila jsem si svaly na nohou nošením bot s vysokými podpatky, vlasy jsem si ničila kulmou a kůži na obličeji líčením,“ dodala.

Přiznala rovněž, že kvůli problémům s přijetím vlastního těla držela velmi drsné diety, které ji oslabovaly. Teprve časem zjistila, že její tělo a psychika byly přetížené. Blížící se čtyřicáté narozeniny se pro ni proto staly impulsem k zavedení životních změn.

„Musela jsem se naučit reagovat na jemná znamení, která mi mé tělo dává,“ vysvětlila v rozhovoru.

Zdraví a pohoda se pro ni staly prioritou. Během covidové karantény objevila přirozené metody posilování těla. Má svůj včelín a plánuje také pěstovat konopí pro zdravotní účely. Za svůj největší úspěch považuje to, že učí své děti správnému životu a ukazuje jim vzory, které stojí za to. Své hudební fanoušky v rozhovoru uklidnila příslibem, že pracuje na nové muzice. Chystá také jedno překvapení, přičemž časopis Harper’s Bazaar spekuluje o tom, že zřejmě brzy představí vlastní kosmetickou značku.

Již před několika lety v rozhovoru pro magazín Vogue Beyoncé uvedla, že má mezi svými předky amerického otrokáře a černou otrokyni. „Pátrala jsem po svých předcích a zjistila jsem, že je mezi nimi otrokář, který se zamiloval do otrokyně a vzal si ji za ženu. Přemýšlela jsem o tom, co to znamená, pokoušela jsem se to dát do širší souvislosti. A myslím si, že je to důvod, proč mě Bůh požehnal dvojčaty,“ vysvětlila.

Beyoncé Giselle Knowlesová, jak se jmenuje celým jménem, je na hudební scéně od roku 1997. Byla členkou dívčí skupiny Destiny’s Child, poté přešla na sólovou dráhu. Na kontě má šest studiových alb. To zatím poslední se jmenuje Lemonade a vyšlo v roce 2016.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám