Hlavní obsah

Obyvatelé Panenských ostrovů uspořádali pietní průvod za Petra Kellnera

Novinky, jem

Obyvatelé Virgin Gordy, jednoho z Britských Panenských ostrovů, uctili smutečním průvodem památku tragicky zesnulého Petra Kellnera. Český podnikatel na karibském ostrově u Portorika trávil dovolené a sžil se s místním prostředím i obyvateli natolik, že tam plánoval strávit důchod. Místní ministr po Kellnerově smrti vzpomínal na jeho nezištnou pomoc ostrovu po úderu hurikánu.

BEZ KOMENTÁŘE: Rozloučení s Petrem Kellnerem na Panenských ostrovech

 
Článek

„Se zapadajícím sluncem nad tyrkysovými vodami pláže Savnnah hlouček truchlících složil ze svíček v písku srdce, aby tak vzdal hold českému filantropovi,“ napsal místní zpravodajský web BVI News s tím, že melancholickou atmosféru pietního setkání doprovázela píseň Wish You Were Here od kapely Pink Floyd. Poté účastníci shromáždění vypustili do oblak čínské balonky.

Foto: archiv PPF

Petr Kellner

Pietního shromáždění se zúčastnil také ministr Britských Panenských ostrovů Vincent Wheatley, který vede resort přírodních zdrojů, práce a imigrace. Wheatley připomněl Kellnerovu nezištnou pomoc, když ostrov Virgin Gorda před lety zpustošil hurikán.

Kellner dostane od Zemana posmrtně Řád bílého lva

Domácí

„Pan Kellner si velice střežil soukromí, ale jeho vztah k Panenským ostrovům a obzvlášť k ostrovu Virgin Gorda byl dobře známý. Projevil ho mimo jiné po devastujících hurikánech v roce 2017, kdy přispěchal na pomoc a zahájil proces obnovy,“ cituje Wheatleyho BVI News.

Ministr dále připomněl, že zejména ostrov Virgin Gorda, kam se Kellner každoročně vracel, považoval český miliardář za téměř druhý domov. „Těšil se, že v určitém okamžiku odejde do důchodu na Panenských ostrovech a že se stanou jeho trvalým domovem,“ dodal.

Kellner chystal důchod v Karibiku, vzpomíná ministr

Svět

Místní obyvatelé podle Wheatleyho v Kellnerovi ztratili přítele, který náklonnost k ostrovům projevil ve chvíli, kdy na tom obyvatelé byli nejhůře.

Vrtulník s Kellnerem a dalšími pěti lidmi na palubě se zřítil na konci března v aljašských horách. Skupina se chtěla věnovat heliskiingu. Nehodu přežil jediný člověk, snowboardista a fotograf David Horváth.

Havárii vrtulníku s Kellnerem nejspíš nezavinila technická porucha

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám