Hlavní obsah

Kellner chystal důchod v Karibiku, vzpomíná ministr

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zasněženou Aljašku přiletěl Petr Kellner rovnou ze slunného Karibiku. Takovou kombinaci si o dovolených podle svých spolupracovníků dopřával pravidelně.

Foto: archiv PPF

Petr Kellner

Článek

„Byl jsem nesmírně zarmoucen, když jsem se o smrti pana Petra Kellnera dozvěděl,“ reagoval nyní na tragickou nehodu Vincent O. Wheatley, ministr Britských Panenských ostrovů.

„Pan Kellner byl velmi pokorný, tichý a nenáročný člověk. Pokud byste nevěděli, kdo to byl, nejspíš byste ho přešli jako obyčejného turistu. Ještě minulý týden ho viděli, jak si v Bay 6 (místní potraviny – pozn. red.) vychutnává šálek kávy,“ zavzpomínal na něj člen vlády.

Ve vrtulníku, v němž zemřel Kellner, se narychlo měnil pilot

Amerika

Vylíčil přitom, že zejména ostrov Virgin Gorda, kam se každoročně vracel, český miliardář považoval za téměř druhý domov. „Těšil se, že v určitém okamžiku odejde do důchodu na Panenských ostrovech a že se stanou jeho trvalým domovem,“ dodal Wheatley, jenž vede tamní ministerstvo přírodních zdrojů, práce a imigrace.

Nezištná pomoc po hurikánech

Napsal také, že českého miliardáře choval ve velké úctě, neboť svou lásku k ostrovům projevoval činy bez velkých fanfár. Připomněl například jeho pomoc poté, co Britské Panenské ostrovy v roce 2017 krátce za sebou zpustošily ničivé hurikány Irma a Maria.

Petr Kellner tragicky zahynul

Domácí

„Pojal obnovu ostrova Virgin Gorda jako osobní projekt. Poskytl stavební materiály, generátory, chladničky, led a všechny další potřebné věci a zdejším lidem je daroval. Díky jeho snahám byla opravena řada domů a mnoho lidí se mohlo vrátit ke svým životům,“ dodal.

Komu připadne Kellnerovo gigantické jmění

Ekonomika

„Pan Kellner byl také důležitým hráčem v turistickém ruchu a byl ochoten pomoci, kdykoliv o to byl požádán,“ zavzpomínal dále.

Sám Kellner si na ostrově pořídil restauraci Sugar Cane a chystal se otevřít letovisko Saba Rock Resort. „V jednom z našich rozhovorů mi vysvětlil, že koupil Saba Rock Resort proto, aby místní obyvatelé z oblasti North Sound vždy měli kam jít. Takový byl charakter muže, kterého jsem znal,“ vylíčil Wheatley.

Místní obyvatelé podle něj v Kellnerovi ztratili přítele, který náklonnost k ostrovům projevil ve chvíli, kdy na tom byli nejhůře.

Vrtulník s Kellnerem a dalšími pěti lidmi na palubě se zřítil v sobotu večer v aljašských horách. Skupina se chtěla věnovat heliskiingu. Nehodu přežil jediný člověk, a to snowboardista a fotograf David Horváth, který je ve vážném stavu v nemocnici v Anchorage.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám