Hlavní obsah

Ve středu bude zemí znít písnička Není nutno

Právo, jaš, kul

Ve středu 25. března ve 12.30 hodin zazní po úvodním slovu Zdeňka Svěráka v přímém přenosu píseň Není nutno. Stane se tak ve vysílání ČT1, na stanicích Českého rozhlasu i v obecních a místních rozhlasech. Všichni lidé se mohou přidat. Písničku zahrají Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

Foto: Lucie Levá

Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák jsou autory písně Není nutno.

Článek

Záměrem je dodat si odvahu a sílu a také vyjádřit poděkování a podporu všem lidem v první linii boje s pandemií koronaviru, tedy lékařům, sestřičkám, lékárníkům, řidičům, hasičům, novinářům a dalším.

„Lidé sedí ve svých obývácích, sledují zprávy o počtu mrtvých a nakažených. Chtěli bychom vykřesat vlnu jedné velké kolektivní energie, kdy v jeden moment bude třeba milion lidí zpívat jednu píseň. Pro radost, pro povzbuzení a pro ty tam venku, kteří se starají. Stejně jako se šíří virus, šíří se i smutek. Rádi bychom si tímto happeningem vstříkli do žil vakcínu, která způsobí pocit sounáležitosti,“ říká kavárník Ondřej Kobza za spolek Piána na ulici, který akci organizuje.

Vyzval občany, aby si pustili televizi či rádio, otevřeli okno, sedli k pianu, vytáhli kytaru, trubku, housle nebo třeba pokličky z kuchyňské linky a po odpočítání začali hrát a zpívat píseň Není nutno.

Nechoď ven. Koncerty streamují z klubu

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám