Hlavní obsah

V Rakousku jsou koronavirem nakažené tři stovky dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakousko v současné chvíli hlásí 10 923 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru Sars-Cov-2. Z tohoto počtu tvoří necelé tři stovky infikovaných děti, 46 z nich je navíc méně než pět let, píše server heute.at. Většinu nakažených ale tvoří lidé ve věku 45 až 54 let. V nemocnici je 1057 nakažených a 227 je na jednotkách intenzivní péče.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nejpostiženější rakouskou spolkovou zemí je Tyrolsko, které hlásí přes 2400 případů nákazy. Hned za ním jsou Horní Rakousy se 1740 případy a Dolní Rakousy s téměř 1700 nakaženými.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Vídeň hlásí přes 1500 případů nákazy, Štýrsko 1100, Salcbursko necelou tisícovku, Vorarlbersko na sedm stovek, Korutany tři stovky a Burgenland dvě stovky případů.

Vystoupaly také počty obětí. Nákazu virem Sars-CoV-2 v Rakousku dosud nepřežilo 158 lidí.

Virus je velmi zákeřný, tvrdí rakouský ministr zdravotnictví Rudolf Anschober. Před třemi měsíci nikoho ani nenapadlo si podle jeho slov dělat nějaké starosti s pandemií tohoto viru. Zákeřný je podle ministra proto, že existují velmi odlišné příznaky. V mnoha případech se lidé nakazí, ale nemají vůbec žádné příznaky. „Ani si nevšimnou, že jsou nakažení,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám