Hlavní obsah

Taxikáři na ruzyňském letišti se cestujících nebojí, odvezou i kašlající

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

Na pražském letišti Václava Havla stojí denně desítky aut taxislužeb, které odvážejí cestující do centra města. Přestože už se potvrdil jeden případ nakažení, kdy řidič Uberu pracoval další tři dny a převezl 90 lidí a pak skončil v nemocnici s koronavirem, řidiči taxislužby hrozbu berou obecně sportovně.

Taxikáři na letišti se cestujících nebojí, dovezou do cíle i kašlajícíVideo: Novinky

 
Článek

„Trošku strach mám, ale že by to bylo nějak přehnané, to ne. Je to větší chřipka,“ usmívá se jeden z řidičů přímo před příletovou halou Terminálu 1.

V Česku je 116 nakažených koronavirem

Koronavirus

Všichni řidiči se shodují, že pracovat musí, protože by jinak neměli peníze. „Podívejte se, jezdit musím, jinak by nebylo na chleba,“ konstatuje si další řidič.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Nouzový stav v ČR

Bez roušek

Nikdo z nich nedisponuje ani rouškou, ani respirátorem. Někteří ale používají dostupné antibakteriální gely. Někdo si dokonce myslí, že stačí mít vydezinfikované auto a tím se nákaze vyhne.

Počet nakažených v ČR překročil stovku. Lidé se mohou dát testovat sami

Koronavirus

Zatím se nikdo nesetkal s tím, že by byl cestující očividně nemocný. „I kdyby kašlal, tak ho dovezu do cíle,“ říká jeden a druhý se zamýšlí a dodává: „Nahlásil bych se asi hygienické stanici a šel do karantény.“

Přehledně: Jak je na tom váš kraj a okres v počtu testovaných a nakažených

Koronavirus

Letiště Praha neustále zavádí nová opatření v rámci vývoje situace. Pro cestující jsou všude po areálu rozmístěné antibakteriální gely a informace, co dělat v případě nákazy. K dispozici je také lékařská služba přímo na letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám