Hlavní obsah

V Česku je 116 nakažených koronavirem

Aktualizováno

V České republice je ve čtvrtek 116 případů nákazy koronavirem. Skokově roste počet nakažených v sousedních zemích, kde přibývají i další oběti nákazy. Německo hlásí šestou oběť, na Slovensku mají další nakažené, celkem jich je 21.

Záznam: TK po jednání pražského krizového štábu Video: ČTK

 
Článek

Online je ukončen.

23:42 - Pozitivní test na koronavirus má i Mikel Arteta, trenér fotbalistů londýnského Arsenalu. Anglická liga zatím nebyla přerušena, v pátek ráno se sejde vedení soutěže.

23:09 - Belgie kvůli koronaviru uzavře školy, kavárny, restaurace a některé obchody. Opatření bude platit do 3. dubna. Školy uzavře také Portugalsko.

22:57 - Ve Španělsku zemřelo už 84 lidí nakažených novým koronavirem, počet obětí se tak oproti středě téměř zdvojnásobil. Počet infikovaných překročil 3000, což ze Španělska dělá druhou nejhůře zasaženou evropskou zemi po Itálii. Všechny regiony oznámily uzavření škol, některé tak učiní od pátku, dva z nich zřejmě od pondělí. Doma tak po dva týdny zůstane na 9,5 milionu žáků a studentů.

22:27 - Jedním ze čtyř nakažených novým koronavirem v Moravskoslezském kraji je zdravotní sestra z frýdecko-místecké nemocnice.

"Nemám dobré zprávy. Jedna z nakažených je zdravotní sestra z nemocnice ve Frýdku-Místku. Bez cestovní anamnézy. Doplatila na někoho, kdo tak odpovědný nebyl. Provádí se všechna potřebná epidemiologická opatření," uvedl moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO) na Twitteru.

22:01 - V ČR je 116 případů nákazy novým koronavirem, uvádí ministerstvo zdravotnictví. Za dnešek přibylo 22 nových pacientů. Nejvíc nemocných je v Praze.

21:56 - Po rakouské spolkové zemi Tyrolsku ukončí kvůli koronaviru předčasně lyžařskou sezonu i Salcbursko, vleky pojednou naposledy v neděli.

21:50 - Ceny drahých kovů v obavách z dopadu šíření koronaviru klesají. Cena palladia se během seance snížila až o 28 procent, zlato odepsalo čtyři procenta.

21:24 - Americké akciové indexy Dow Jones a S 500 kvůli koronaviru klesly nejvíce od roku 1987. Dow Jones o 10 procent na 21.101 bodů, S o 9,5 procenta.

Italům s příznaky koronaviru, kteří poruší karanténu, hrozí trest 21 let vězení

Evropa

21:12 - Brněnský krizový štáb se po dnešním odpoledním jednání rozhodl, že nebude vydávat pokyn k plošnému uzavření mateřských škol ve městě. Důvodem je zajištění péči o děti rodičů, kteří pracují v důležitých oblastech veřejného života, jako jsou nemocnice či složky integrovaného záchranného systému.

20:58 - Německo hlásí šestou oběť nákazy koronavirem. Ve čtvrtek zemřela 78letá pacientka.

20:29 - V Česku je 113 případů koronaviru, uvedl Vojtěch. Počet se dnes zvýšil o 19. Dnešní nárůst nových pacientů nebyl oproti středě tak masivní, poukázal. Většina pacientů má lehčí průběh onemocnění, případně jsou v domácí izolaci. Závažnější případy jsou dva nakažení. Pacient v Prostějově, trpí pneumonií. A jeden pacient Na Bulovce je na plicní ventilaci na JIP. Starší pacientka v Brně je již ve stabilním stavu.

20:25 - V Německu bylo od středy zaznamenáno dalších 800 případů nákazy koronaviru v zemi, nyní Institut Roberta Kocha eviduje 2369 nakažených, z nichž pět zemřelo.

20:20 - Ve Francii od středy stoupl počet nakažených koronavirem o skoro 600 na celkových 2876, úmrtí už je 61, informovalo ministerstvo zdravotnictví. Prezident Emmanuel Macron oznámil, že od pondělí zůstanou až do odvolání zavřené školy a školky po celé Francii, nedělní komunální volby se neruší, lidé ale musí dbát doporučení.

20:19 - V Římě se kvůli koronaviru do 3. dubna zavřou všechny kostely, rozhodl vikář římské diecéze. Podle Reuters jde o nebývalý krok v novodobé historii.

20:09 - Nákaza koronavirem se ve Zlínském kraji nově objevila v lehké formě u dvou mladých dívek z Uherskohradišťska. „První z žen, ročníku 1998, přicestovala z Irska, druhá, narozena v roce 1995, z Rakouska,“ informoval hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL). Tři dřívější případy koronaviru, který se objevil ve Zlínském kraji, mají společného jmenovatele Itálii.

20:08 - Moravskoslezský kraj má další tři potvrzené případy koronaviru. Dvě ženy z Frýdecko-Místecka a muže z Ostravy. V kraji jsou celkem čtyři nakažení.

19:46 - Rakouská spolková země Tyrolsko kvůli koronaviru od neděle uzavře veškeré lyžařské areály, následující den budou uzavřeny i ubytovací střediska.

Přehledně: Opatření na hranicích

Koronavirus

19:41 - Norský král Harald V. (83) a jeho manželka, královna Sonja (82) jsou v karanténě. Zasáhlo je opatření norské vlády, které nařizuje, že všichni obyvatelé, kteří byli po 27. únoru mimo Skandinávii, musí po návratu domů na dva týdny do karantény. Král s královnou navštívili na počátku března Jordánsko. V karanténě je také několik členů vlády včetně ministryně zahraničí Ine Eriksen Søreideové.

Foto: Petra News Agency, Reuters

Norský král Harald s manželkou Sonjou v jordánské Petře

19:35 - V Izraeli budou kvůli koronaviru uzavřeny školy, premiér Netanjahu vyzval k vytvoření nouzového vládního kabinetu, píše The Times of Israel.

Nedělejte nájezdy na obchody, není to třeba, apeluje Babiš na Čechy

Koronavirus

19:12 - Kvůli vyhlášení nouzového stavu a kvůli doporučení policie jsou areály Pražského hradu a zámku v Lánech uzavřeny pro veřejnost. Na twitteru o tom informovala Kancelář prezidenta republiky.

19:07 - V Česku je 112 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, uvedl premiér Andrej Babiš. Během čtvrtka přibylo 18 nových nakažených.

18:52 - Vedení kanadsko-americké NHL přerušilo kvůli pandemii koronaviru na neurčito sezonu. Zámořská hokejová liga následovala basketbalovou NBA.

18:43 - Slovensko ohlásilo ve čtvrtek večer dalších pět případů koronaviru. Celkem je na Slovensku 21 infikovaných.

18:42 - První obětí nákazy novým typem koronaviru v Indii se stal 76letý muž, uvedla dnes agentura Reuters s odvoláním na úřady ve státu Karnátaka v jihozápadní části země.

18:06 - Pro Letiště Karlovy Vary budou mít opatření zavedená vládou ve stavu nouze těžký ekonomický dopad. Přijde o svou jedinou pravidelnou linku do Moskvy.

Italský herec byl kvůli karanténě zavřený 36 hodin s mrtvolou své sestry

Koronavirus

18:04 - Do oběhu by mělo jít v pátek 60 000 respirátorů, v příštím týdnu 290 000. V dalších týdnech vždy desetitisíce, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

18:03 - Moravskoslezský kraj po jednání krajského krizového štábu vyzval provozovatele lyžařských areálů v regionu, aby zastavili provoz. Hejtman Ivo Vondrák (ANO) vyzval občany, kteří se vrací z 13 rizikových zemí, ať zůstanou doma v karanténě a nechodí mezi lidi.

„Zítra bychom měli dostat zásilku potřebných ochranných pomůcek, z nich 25 procent zůstane ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO) a nemocnicích v Opavě a Havířově, kde jsou infekční oddělení, zbytek bude rozdělen v rámci krajského úřadu. Prioritou je zásobování rychlé zdravotní služby,“ doplnil hejtman.

Poukázal, že kraj rozhodl o nákupu 200 tisíc roušek za 2 miliony korun, které budou určeny zdravotním a sociálním zařízením v regionu. Z 11 tisíc litrů zabaveného lihu by měla Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava vyrobí dezinfekční prostředky.

18:02 - Evropské akcie kvůli nejistotě vyvolané koronavirem propadly. Burzy v Paříži, Miláně a Madridu klesly nejvíc v historii. Stoxx 600 klesl o 11,38 pct.

17:53 - Stát poprvé kvůli šíření nákazy koronaviru sáhl do nouzových zásob. Ministerstvo zdravotnictví požádalo správu o uvolnění 10 000 ochranných brýlí.

17:55 - Nakažených v Česku je 109.

Počet nakažených v ČR překročil stovku. Lidé se mohou dát testovat sami

Koronavirus

17:53 - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) uvedl, že pokud se zavedou razantní opatření, podle predikce vývoje onemocnění se zastaví šíření infekce.

17:38 - Jedno z největších obchodních center na Moravě, Forum Nová Karolina v Ostravě, má od pátečních šesti hodin ráno uzavřeny všechny restaurace, bistra a kavárny, multikino, fitness centrum a dětský koutek. Obchody zůstávají otevřené.  „Prostory a jednotlivé prodejny obchodního centra zůstávají otevřeny. Stejně tak zůstává v provozu Hypermarket Albert,“ řekl Právu ředitel centra Martin Kubík. Dodal, že zrušeny jsou samozřejmě všechny plánované akce centra.

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Vzorek testu od člověka s podezřením na koronavirus

17:19 - V důsledku nárůstu potvrzených pozitivních testů v Praze se zřizují odběrná místa, kde se lidé mohou nechat otestovat. Odběrný stan spustí Ústřední vojenská nemocnice ve Střešovicích, na Bulovce bude instalován speciální kontejner, v Thomayerově nemocnici budou odebírat vzorky na infekční klinice v pavilonu K a lidé se mohou obrátit též na infekční oddělení nemocnice v Motole.

17:11 - Počet nakažených koronavirem v ČR stoupl na 104, z toho 50 jich je v Praze. Uvedl to premiér Babiš.

16:56 - Vláda nevyhlásila karanténu pro občany, kteří se budou vracet z rizikových zemí, do nichž dnes vyhlásila zákaz vstupu. Stále platí u návratu z Itálie.

16:48 - Jeden z představitelů brazilské vlády, který se v uplynulých dnech setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, byl nakažen novým koronavirem. S odkazem na své zdroje o tom ve čtvrtek informoval deník The New York Times.

16:44 - V Novém Jičíně budou od pondělí 16. března uzavřeny všechny mateřské školy zřizované městem i denní stacionář Domovinka. Rozhodla o tom městská rada.

16:38 - V Libereckém kraji nově zajišťují testování na koronavirus laboratoře liberecké nemocnice. Kraj také přidal druhý odběrový tým, který tvoří zdravotní sestra s řidičem sanitky.

16:27 - V Pardubickém kraji je druhý výskyt koronaviru, potvrdil se u 30leté ženy z Litomyšle. Nakazila se v Praze. Bude hospitalizovaná v Pardubicích.

Co se smí a nesmí po vyhlášení nouzového stavu

Koronavirus

16:23 - Kroky států v boji s koronavirem jsou přiměřené, země by se měly vzájemně informovat, řekla eurokomisařka Věra Jourová. EK se podle ní daří oslabit šíření dezinformací.

16:15 - Německo hlásí pátou oběť koronavirové nákazy. V Bavorsku zemřel 80letý muž, který trpěl dalšími zdravotními problémy.

15:56 - Mužská tenisová asociace ATP zrušila kvůli pandemii koronaviru všechny turnaje na šest týdnů. Hrát by se opět mohlo nejdříve od 27. dubna.

Přehledně: Jak je na tom váš kraj a okres v počtu testovaných a nakažených

Koronavirus

15:34 - Květnové mistrovství světa v hokeji ve Švýcarsku bylo podle The Hockey News zrušeno. Světová federace IIHF to má oficiálně oznámit v příštích dnech.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Nouzový stav v ČR

15:31 - Slovinsko se přidá ke státům, které se rozhodly zavřít školy. Na tiskové konferenci v Lublani to po zasedání své končící vlády sdělil premiér v demisi Marjan Šarec.

15:08 - Norsko a Irsko jsou dalšími evropskými státy, které kvůli šíření nového typu koronaviru uzavřou školy a školky. Finsko doporučuje zrušit hromadné akce nad 500 účastníků. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli koronaviru se vylidnily milánské uliceVideo: Reuters

15:00 - „Opatření přijatá vládou ČR jsou nezbytná pro ochranu zdraví nás všech. Mají moji plnou podporu. Prosím, dodržujte stanovená pravidla. Zároveň vás všechny prosím, nepodléhejte strachu a panice. Naše země vždy dokázala překonat všechna protivenství. Dokážeme to i nyní. Táhněme za jeden provaz a buďme k sobě vzájemně ohleduplní a laskaví,” uvedl k přijatým opatřením prezident Miloš Zeman.

14:35 - Ve čtyřech okresních nemocnicích Zlínského kraje nemohou nově tatínci k porodům. Zlínský kraj coby zřizovatel zdravotnických zařízení ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a v Kroměříži zpřísnil od poloviny týdne současné zákazy návštěv ve svých nemocnicích. Otcové tak mohou na východě Moravy k porodům už jen do soukromé valašskomeziříčské Nemocnice Agel. Během čtvrtku k podobnému zpřísnění návštěv Agel dosud nepřistoupil.

14:09 - Vláda vyhlásila nouzový stav, platí od 14:00 po dobu 30 dní.

Platí nouzový stav: Všechno zavřít. Zůstanou jen obchody a restaurace přes den

Koronavirus

14:09 - Nakažených v Česku je 96. Řekl to premiér Andrej Babiš

14:00 - Na území Slovenské republiky budou vpuštěny jen osoby, které mají na Slovensku trvalý nebo přechodný pobyt,“ uvedl slovenský premiér Pellegrini.

13:58 - Počet obětí Covid-19 se ve Španělsku zvýšil za den z 47 na 84.

13:45 - Slovensko zpřísní opatření přijatá kvůli epidemii koronaviru. Zavře školy, letiště, omezí mezinárodní přepravu a provoz nákupních center.

Slovensko zavřelo hranice pro všechny cizince

Koronavirus

13:15 - Irsko kvůli nákaze zavírá od pátku nejméně do 29. března všechny školy od základních po univerzity. Zakázány jsou akce vevnitř pro více než 100 lidí a pod širým nebem pro více než 500 osob. Obchody zůstanou otevřené a hromadná doprava v provozu.

13:07 - První oběť nákazy koronavirem Sars-CoV-2 hlásí také španělský ostrov Mallorca. V univerzitní nemocnici Son Espases v Palmě zemřela 59letá žena. Byla to obyvatelka ostrova a před nákazou trpěla jinými zdravotními problémy.

13:03 - V Německu se novým typem koronaviru nakazily více než dva tisíce lidí. S odvoláním na data americké Univerzity Johnse Hopkinse o tom ve čtvrtek informoval server listu Die Welt.

Vláda odvolala hlavní hygieničku

Koronavirus

12:52 - Vláda rozhodla o odvolání hlavní hygieničky Evy Gottvaldové.

12:47 - Čeští internetoví prodejci potravin začali kvůli zamezení šíření nákazy koronavirem přijímat platby jen kartou předem, případně jinou bezhotovostní cestou. Zákazníkům v karanténě nechávají kurýři objednávky přede dveřmi.

Někteří teenageři tráví virové volno v obchodech

Domácí

12:39 - McLaren se kvůli pozitivnímu testu člena týmu na koronavirus odhlásil z Velké ceny Austrálie formule 1. Zahajovacímu závodu MS tak hrozí zrušení.

12:26 - Slovenský premiér Peter Pellegrini ve čtvrtek potvrdil dalších šest případů výskytu koronaviru v zemi.

12:23 - V Polsku na nákazu koronavirem zemřel první člověk, uvedla média. Jde o ženu, která byla v nemocnici v Poznani. V zemi je zatím 47 infikovaných.

12:02 - Írán oznámil, že za posledních 24 hodin stoupl počet nakažených koronavirem v zemi o 1075 případů. Mrtvých je 429, což je o 75 více než ve středu. V blízkovýchodních zemích je přes 10 tisíc nakažených a v Íránu je situace vůbec nejhorší.

11:40 - Evropská unie nesouhlasí se skutečností, že USA kvůli koronaviru zákaz letů z Evropy vyhlásily jednostranně a bez konzultací. Uvedli to šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová a šéf Evropské rady Charles Michel.

V mamutím vládním komplexu v Jižní Koreji se šíří koronavirus

Koronavirus

11:22 - V Jablonci nad Nisou rozhodli o uzavření všech mateřských škol ve městě. Právě z Jablonce pochází žena (roč. 1961), která je zatím jediným potvrzeným případem onemocnění Covid-19 v Libereckém kraji. Nařízení o školkách začne platit od pondělí. Zavírají se také všechna kulturní a sportovní zařízení a ruší se všechny městem pořádané veřejné akce.

11:21 - V karanténě jsou kvůli koronaviru dva čeští senátoři, kteří navštívili Itálii. Novinářům to oznámila vedoucí Kanceláře Senátu Vohralíková.

11:17 - Španělská ministryně pro rovné příležitosti se nakazila koronavirem, nyní se testu podrobí celá vláda. Vicepremiér Iglesias je v karanténě.

11:08 - Některé úřady začínají omezovat provoz. Je tomu tak i na radnici Brno-střed. „Přednostně využijte pro komunikaci telefonické a e-mailové spojení. Mimo úřední dny (úterý, čtvrtek a pátek) bude radnice pro veřejnost uzavřena, v případě domluvené schůzky mimo úřední dny se hlaste na vrátnici,“ hlásá oznámení na webu i na řetězu pověšeném před jednou z budov radnice.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Omezení provozu na radnici městské části Brno-střed

11:06 - „Situace je vážná, ale pokud je to jen trochu možné, apeluji, abychom zachovali klid. Vy mladší, dohlédněte na své rodiče, aby se nesetkávali s neznámými lidmi,“ apeloval na občany šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

11:03 - První oběť koronaviru v Rakousku. Nemoci Covid-19 podlehl ve vídeňské nemocnici 69letý muž, jenž měl i jiné nemoci. Vrátil se z Itálie.

10:43 - Pro všech 25 000 policistů v Rakousku platí kvůli koronaviru zákaz dovolených, uvedlo ministerstvo vnitra. V zemi je 300 potvrzených případů nákazy.

10:20 - Ministerstvo zahraničí doporučuje českým občanům ve Spojených státech, aby zvážili předčasný návrat v souvislosti s rozhodnutím amerického prezidenta Donalda Trumpa zakázat vstup na území USA ze zemí schengenského prostoru kvůli koronaviru. Češi by také měli být v kontaktu s aerolinkami, u kterých si koupili letenky, protože není vyloučeno to, že budou rušeny lety, uvedlo ministerstvo.

10:01 - Druhý případ potvrzené nákazy koronavirovou infekcí Covid-19 ohlásila Krajská hygienická stanice v Plzeňském kraji. „Jedná se o muže, ročník 1970 nebo 1971, který se vrátil z Itálie,“ řekl Právu ředitel KHS Plzeňského kraje Michal Bartoš.

Seniorům dovezou nákupy studenti i hasiči

Koronavirus

9:01 - Kontroly se na německé a rakouské hranice podle ministra vnitra Jana Hamáčka vrátí od páteční půlnoci. Policie také zahájí kontroly, zda lidé dodržují karanténu.

9:00 - „Veškerá místa, kde se lidé potkávají, jsou riziková. Ta situace se nevyvíjí úplně dobře, takže budeme muset přijmout další opatření,” dodal ministr Vojtěch. Na stole jsou podle něj veškeré varianty. Je třeba jednat rychle a razantně.

8:57 - „Opatření musí odpovídat nárůstu počtu případů,” uvedl před jednáním vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Novinky

Potvrzené případy koronavirem SARS-CoV-2 v ČR ke čtvrtečnímu ránu

8:45 - Čína má podle Národní zdravotní komise to nejhorší za sebou. Epidemie je v zemi na ústupu, uvedl tiskový mluvčí komise.

8:29 - Filipínský prezident Roberto Duterte oznámil, že se nechá testovat na nákazu koronavirem poté, co se setkal s členem vlády, jenž byl v kontaktu s nakaženými. Na Filipínách je 49 nakažených, dva zemřeli.

8:25 - Podle Univerzity Johnse Hopkinse je na světě potvrzeno 126 258 případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Vyžádal si 4638 obětí. Vyléčilo se 68 284 lidí.

Krizovým manažerem Česka ve stavu nouze by byl Hamáček

Koronavirus
Vybraná část krizového zákona:
Ministerstvo vnitra za účelem koordinace výkonu státní správy v oblasti krizového řízení sjednocuje postupy v oblasti krizového řízení, navrhuje průřezová kritéria, zpracovává seznam, který je podkladem pro určení prvků kritické infrastruktury a prvků evropské kritické infrastruktury, plní úkoly v oblasti kritické infrastruktury vyplývající z členství České republiky v Evropské unii, zabezpečuje mezinárodní výměnu informací v této oblasti, plní funkci kontaktního místa České republiky v rámci evropské kritické infrastruktury a podává Evropské komisi zprávy o plnění úkolů vyplývajících z právních předpisů Evropské unie v této oblasti, odpovídá za přípravu a řešení krizových situací souvisejících s vnitřní bezpečností a veřejným pořádkem a přitom určuje a kontroluje postupy Policie České republiky.

8:12 - Vláda by měla podle ministra vnitra Jana Hamáčka rozhodnout o vyhlášení nouzového stavu. Kabinet zasedá od devíti hodin ráno.

Platí nouzový stav: Všechno zavřít. Zůstanou jen obchody a restaurace přes den

Koronavirus

8:08 - Řecko dalo do karantény cestující z trajektu, na kterém se jeden z členů posádky necítil dobře. Na lodi, která je v přístavu na Limnu, je 77 členů posádky a 341 cestujících.

7:55 - Řecko oznámilo první oběť koronaviru, nemoci podlehl 66letý důchodce, který se zřejmě nakazil při náboženské pouti do Izraele a Egypta. V zemi je 99 případů nákazy.

7:24 - Liberecký kraj má první případ nemoci Covid-19. Jde o 59letou ženu, která lyžovala v Itálii. V uspokojivém stavu leží na infekčním oddělení v Liberci.

7:12Basketbalová NBA přerušila sezonu. Jeden z hráčů Utahu, podle neoficiálních informací Francouz Rudy Gobert, byl pozitivně testován na koronavirus.

7:01 - Počet nakažených během noci nevzrostl. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že ve čtvrtek ráno byl počet nakažených stále 94. Pět stovek dalších otestovaných mělo negativní výsledek.

6:53 - V Jihočeském kraji onemocněl první pacient nákazou Covid-19. Jedná se o muže středního věku, který pracuje v Německu. Je v domácí izolaci.

6:40 - "Někdo šíří po Facebooku nepravdivou zprávu, že budeme zavírat obchody. Není to pravda, nic takového jsme neřekli a neplánujeme. Mrzí mě, že se někteří lidi takhle chovají. A další nepravdivá informace, kterou někdo šíří, je, že má být zítra (v pátek) vyhlášena karanténa Prahy. Není to pravda," napsal předseda vlády v noci na Twitteru.

6:15 - V Saúdské Arábii počet nakažených vzrostl o 24 na 45. Je mezi nimi 21 Egypťanů, kteří přišli do styku s egyptským návštěvníkem, o jehož nakažení úřady informovaly už dříve. Nové případy zahrnují kromě Egypťanů dva navrátilce z Iráku a 12letou saúdskoarabskou dívku, která byla v kontaktu s dědečkem, jenž se vrátil z Íránu.

Počty nakažených v Česku skáčou po desítkách

Koronavirus

6:03 – V Thajsku stoupl počet nakažených o jedenáct na sedmdesát. Všichni nově nakažení jsou Thajci, zřejmě je při společném pití infikoval turista z Hongkongu, který se už vrátil do vlasti.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

6:00 - Jižní Korea oznámila 114 nových případů nemoci Covid-19, počet infikovaných stoupl na 7869. Přibylo šest obětí, nemoci podlehlo v Jižní Koreji už 66 lidí.

5:55 Česká republika se podle premiéra Andreje Babiše nechystá kvůli koronaviru zavírat obchody. Popřel i další informaci šířenou po sociálních sítích, že má být vyhlášena karanténa Prahy.

5:50 – Čína ohlásila, že ve středu přibylo 15 případů nákazy koronavirem. Je to o devět méně než v úterý. Dosud se v Číně bez Hongkongu a Macaa onemocnělo 80 793 lidí. Počet obětí stoupl o jedenáct na 3169. Deset obětí z provincie Chu-pej, z toho sedm z Wu-chanu, kde epidemie propukla.

5:45 - Italská vláda ve středu večer oznámila, že se v celé zemi zavřou všechny obchody kromě potravinářských a lékáren, dočasně nebudou fungovat ani bary, restaurace či kadeřnictví. Od úterý platí karanténa pro celou Itálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám