Hlavní obsah

Syřan natočil dokument o cestě do Evropy. V Londýně teď pomáhá uklízet nemocnici

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V Sýrii ho věznili a mučili, a tak se před pěti lety rozhodl emigrovat do Británie. O své cestě natočil dokument, který získal filmovou cenu Britské akademie. Teď Syřan Hassan Akkad dobrovolně pomáhá v nemocnici na okraji Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Hassan Akkad v roce 2016 při pochodu na podporu uprchlíků v Londýně

Článek

„Je mi ctí, že jsem se mohl přidat k armádě uklízečů, kteří dezinfikují oddělení s covidem v našich nemocnicích,“ napsal na Twitteru Akkad. Londýn označil za svůj druhý domov. „Zajistit, aby zdravotníci a mí sousedé zůstali živí a zdraví, je to nejmenší, co mohu udělat,“ dopsal k fotce.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Akkad veřejně v pořadu Dobré ráno, Británie vyzval lidi, aby přijali různorodost pracovníků zdravotního systému. V britských nemocnicích pracuje řada cizinců od Karibiku až po Polsko, řekl v emotivním projevu.

„Doufám, že se naučíme být k sobě vřelejší, ačkoli každý z nás pochází z jiné části planety,“ dodal syrský filmař.

Britský premiér Boris Johnson byl propuštěn domů

Koronavirus

Ten je v Londýně od roku 2015, kam emigroval ze Sýrie. V jeho rodné vlasti byl vězněn a mučen, protože se zúčastnil demonstrací proti místnímu režimu. V Damašku předtím vyučoval angličtinu. O své cestě do Británie natočil dokument, který uspěl při udělování cen Britské filmové akademie.

Reklama

Výběr článků

Načítám