Hlavní obsah

Nakažená seniorka z domova na Vysočině podlehla koronaviru

V neděli zemřela jedna z klientek domova pro seniory v Břevnici u Havlíčkova Brodu, která se nakazila koronavirem. Žena narozená v roce 1943 měla i jiná vážná onemocnění. V domově se nakazilo 20 z 22 klientů a devět pracovníků. O úmrtí ženy informovala mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Do nemocnice byly v sobotu přepraveny dvě klientky domova. Obyvatelé, kteří zůstali v domově, jsou podle ředitelky Hany Hlaváčkové v celkem dobrém zdravotním stavu.

„Noc byla klidná a personál pracuje,” řekla. V domově je nyní 20 klientů. Dva lidé, u nichž se nákaza neprokázala, jsou podle ředitelky izolovaní na samostatném pokoji.

V domově se do sobotního večera potvrdila nákaza u 20 klientů a šesti jeho pracovníků. Na základě výsledků dalších testů se počet nakažených z řad personálu zvýšil na devět, řekla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygieny Alena Dvořáková.

Budete mít seniory na svědomí, vzkázala Vojtěchovi a Maláčové ředitelka jednoho z domovů

Koronavirus

V Břevnici je zařízení se zvláštním režimem, stará se o lidi s demencemi. Je součástí havlíčkobrodského domova pro seniory, který je spravovaný krajem. Budova stojí samostatně u vsi.

Na Vysočině byla podle krajské hygienické stanice do nedělního rána nákaza COVID-19 potvrzená u 95 lidí. Nejvíc případů, 54, je na Havlíčkobrodsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám