Hlavní obsah

Velké obchody mohou otevřít už na konci dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchody nad 200 m2 by se mohly otevřít již 27. dubna. Podle ministerstva zdravotnictví lze totiž prodejní plochu jednoduše zmenšit vytyčením. Možné je podle resortu použít například pásku, kterou se ohraničí otevřený prostor.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Je umožněno prodejní plochu zmenšit na požadovanou velikost vytyčením, postačují např. ohraničovací (bezpečnostní) pásky,“ uvedlo ministerstvo zdravotnictví v dokumentu popisujícím uvolňování opatření.

Podle vládou představeného harmonogramu by se 27. dubna měly otevřít pouze obchody do 200 m2, pokud nejsou v nákupních centrech nad 5000 m2 .

Od 11. května se měly přidat obchody do velikosti prodejní plochy 1000 m2. Nyní se tak mohou i tyto obchody otevřít už v dubnu. Vše je přitom podmíněno tím, že se nebude zhoršovat epidemiologická situace.

Zapouzdřené Česko: Srovnání otevírání obchodů a služeb se zahraničím

Koronavirus

V některých zemích, zejména v Rakousku, Německu či Dánsku, přistupují vlády k uvolňování restrikcí přijatých kvůli zamezení šíření koronaviru benevolentněji.

Například v Rakousku jsou obchody do 1000 metrů otevřeny již od 14. dubna. V Dánsku už otevřeli první stupeň škol a v pondělí se otevřou služby jako kadeřnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám