Hlavní obsah

Koronavirus kazí plány Microsoftu i Googlu

Novinky, ort

Neuplyne prakticky měsíc, aby se nekonala nějaká velká tisková konference předních technologických společností. Hned několik akcí měly od začátku roku naplánované i společnosti Microsoft a Google, všechny je ale postupně zrušily kvůli obavám z koronaviru.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Microsoft měl jen na únor naplánované hned tři akce. Vzhledem k tomu, že se všechny měly konat v Asii – konkrétně ve městech Singapore, Shanghai a Taipei, byly nakonec zrušeny. To samé platí také o akci, která se měla konat v Hongkongu.

Na březen má americký softwarový gigant naplánované konference převážně v Evropě, s jejich zrušením zatím vyčkává podle toho, jak se mění situace okolo koronaviru. Podle dosavadních plánů tedy zatím platí v půlce měsíce akce v Amsterdamu a Madridu, na konci měsíce pak v Tel Avivu a Berlíně.

To se ale pochopitelně může v nadcházejících týdnech ještě změnit, neboť situace se v různých koutech světa zatím zhoršuje prakticky každý den – přibývá nemocných i mrtvých.

Herní tvůrci odpískali kvůli koronaviru obří konferenci

Koronavirus

Google zrušil vlastní konferenci

Právě proto se rozhodl Google neotálet a svou pravidelnou vývojářskou konferenci I/O, která se koná každý rok v květnu v USA, zrušil rovnou. Jako důvod zástupci společnosti uvedli právě obavy z šíření nemoci zvané Covid-19.

Svou hlavní událost roku ze stejného důvodu zrušil také Facebook, šlo rovněž o vývojářskou konferenci F8, která se konala pravidelně na přelomu jara a léta. Vedení největší sociální sítě na světě se nechalo slyšet, že místo toho uspořádá několik menších setkání pro jednotlivé vývojáře.

Masivního odhalení novinek se letos tedy v případě Facebooku a Googlu nedočkáme, oba podniky se místo toho pravděpodobně zaměří na postupné zveřejňování novinek on-line.

Facebook kvůli koronaviru zrušil hlavní událost roku

Koronavirus

Technologické veletrhy letos nebudou

Kvůli koronaviru již byla zrušena celá řada výstav a veletrhů. Na konci února se například měl ve španělské Barceloně konat obří mobilní veletrh MWC, organizátoři ze sdružení GSMA jej ale nakonec odpískali.

V březnu se pak neuskuteční obří herní konference Game Developers (GDC). Organizátoři nicméně přislíbili, že se pokusí akci přesunout na léto, kdy by se již šíření koronaviru mohlo dostat plně pod kontrolu.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Související články

Koronavirus drtí technologický trh

Výrazný pokles výroby a s tím související propady prodejů. Taková je prognóza pro technologický trh v souvislosti s šířením koronaviru. Podle odhadů analytické...

Elektronika kvůli koronaviru podraží

Nákup elektroniky se může v nadcházejících týdnech citelně prodražit. Kvůli koronaviru totiž nezvládají asijské továrny uspokojit poptávku trhu po jednotlivých...

Výběr článků

Načítám