Hlavní obsah

Člověk nakažený koronavirem je i v Putinově kanceláři

– Moskva

Mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov v pátek potvrdil agentuře TASS zprávu ruské ekonomické televize RBK, že se v okolí šéfa Kremlu potvrdila nákaza nemocí Covid-19. Pozitivní test na koronavirus měl jeden zaměstnanec kanceláře ruského prezidenta. V Rusku už podle oficiálních údajů počet nakažených překročil tisícovku.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Článek

Peskov zdůraznil, že nakažený zaměstnanec nebyl v přímém kontaktu s prezidentem, a vyzdvihl, že se „opět potvrdila oprávněnost preventivních opatření, kdy jsou všichni účastníci všech setkání dopředu podrobeni testům“. Dodal, že kancelář prezidenta podniká všechna nutná sanitační a epidemiologická opatření, aby se virus dále nešířil.

Jméno nakaženého nebylo zveřejněno, neumožňuje to zákon na ochranu osobnosti.

V Rusku bylo v pátek potvrzeno 196 nových případů nákazy, což je o 14 více než ve čtvrtek. „V Ruské federaci je dnes evidován nárůst potvrzených případů koronavirové infekce na 1036 v 58 oblastech. Za posledních 24 hodin se sedm lidí uzdravilo. Celkem se už uzdravilo 45 osob,“ uvedl operativní štáb pro boj proti šíření nové koronavirové infekce. Zatím jsou v Rusku evidovány tři oběti Covid-19.

Nejmladší oběť koronaviru v Evropě: Šestnáctileté dívce selhaly plíce

Zahraniční

Ze 196 nových případů jich 157 zaregistrovaly úřady v nejpostiženější Moskvě, kde se objevilo celkem 703 případů.

Reklama

Výběr článků

Načítám