Hlavní obsah

Ústřední krizový štáb pod Hamáčkem se bude scházet jednou týdně

Aktualizováno

V úterý dopoledne jednalo užší vedení Ústředního krizového štábu. To se sešlo poprvé pod vedením Jana Hamáčka a především se zaměřilo na rozdělení kompetencí. Štáb se bude scházet jednou týdně v počtu cca 30 lidí. Vytvořeny byly skupiny na distribuci, nákupy a spolupráci se zdravotnictvím. Štáb bude řešit i ekonomický výhled do budoucnosti.

Brífink Ústředního krizového štábu ke koronaviru Video: Česká televize ČT24

 
Článek

Už v pondělí vláda rozhodla, že novým šéfem krizového štábu bude ministr vnitra Jan Hamáček. Ten vystřídal náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Prymula byl naopak jmenován do čela Centrálního řídicího týmu Covid-19, kde bude má na starosti zdravotnickou stránku boje proti koronaviru.

Ústřední krizový štáb pod Janem Hamáčkem bude mít cca 30 lidí a scházet se bude každou středu, užší vedení pak každý den. Štáb, kde budou zástupci policistů, hasičů, armády, ministerstva vnitra, asociace krajů a další, se bude dělit do několika skupin.

První skupina se soustředí na distribuci ochranných prostředků. Bude se skládat z odborníků jak z vnitra, tak ze zdravotnictví a bude pod vedením hasičů. Druhá skupina se zaměří na nákupy jak domácí, tak zahraniční.

Přehledně: Jaká nová opatření vláda zavedla a která naopak zmírnila

Koronavirus

Dále resort ustálil zdravotní skupinu, která by měla komunikovat s týmem COVID Romana Prymuly. Čtvrtá skupina, kde budou odborníci z resortů průmyslu a práce a sociálních věcí, se bude zaměřovat na dopady společnosti a připravovat návrhy opatření.

Poslední skupina je mediální. Ta bude korigovat mediální výstupu společně s vládou a týmem Prymuly.

Vezměte si seniory domů, je to správný přístup, radí Prymula rodinám

Koronavirus

Hamáček zároveň uvedl, že mimo krizový štáb vytvořil i ekonomický poradní tým. „Ten by se na situaci podíval z nadhledu a byl by schopen připravit ten Marshallův plán, který nás čeká pro budoucnost,“ řekl na úterní tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám