Hlavní obsah

Střelili ho do krku a zůstal ležet. Muž popsal smrt kolegy novináře v Irpini

Novinky, Alena Hechtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry z videa, které obletěly v posledních hodinách svět, popisují poslední okamžiky před smrtí 51letého amerického novináře Brenta Renauda v Irpini u Kyjeva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Americký novinář popisuje z nemocnice, jak byl postřelen v IrpiniVideo: Reuters

 
Článek

Na veřejnosti se objevilo video z nemocnice v Kyjevě, na kterém popisuje kolega zabitého amerického novináře okamžiky, které se staly osudnými jednomu z nich.

Muž jménem Juan na videu popisuje, co se stalo. „Překročili jsme první most u Irpině, plánovali jsme natočit prchající obyvatele. Někdo nám nabídl odvoz k druhému mostu, překročili jsme kontrolní stanoviště a začali na nás střílet. Řidič to otočil, zatímco na nás stále stříleli,” uvedl.

Při ruském útoku na Ukrajině zemřel americký novinář

Válka na Ukrajině

„Viděl jsem, jak ho zasáhli do krku, pak jsme se rozdělili,” dodal. Ve chvíli, kdy to říkal, ještě nevěděl, že kolega střelbu nepřežil.

Podle mluvčí nemocnice Anastasii Magerramové se zraněný novinář nachází ve stabilizovaném stavu.

Život amerického novináře Brenta Renauda a zranění jeho kolegy Juana si podle ukrajinské policie vyžádal útok ruských sil ve městě Irpiň u Kyjeva. Informaci přinesla agentura Reuters. Podle ukrajinských médií bylo oběti 51 let, místní policie ho již v neděli identifikovala.

Korespondent Novinek z Kyjeva: Lidé při pomoci evakuovaným pamatují i na zvířata

Válka na Ukrajině

Americký deník The New York Times jeho smrt potvrdil, zdůraznil však, že ve válečné zóně nepůsobil jako jeho dopisovatel. Muž měl u sebe novinářský průkaz tohoto listu.

Renaud byl válečný filmař, v minulosti pokrýval i konflikty v Iráku nebo Afghánistánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám