Hlavní obsah

Rusové nemohou do Mexika. Požadavek nezpracován, odmítá je web ukrajinsky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusové žádající elektronicky o vstup do Mexika mají smůlu. Na stránkách mexického velvyslanectví v Ruské federaci se po vyplnění příslušného formuláře objeví sdělení v ukrajinštině, že „žádost nebyla zpracována“. V sobotu na to upozornila agentura Ria Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Pro získání elektronického povolení ke vstupu do země je potřeba na webu ambasády vyplnit dotazník s osobními údaji včetně občanství a uvést datum vaší návštěvy Mexika. Pokud nyní zadáte občanství 'Rusko', po vyplnění dotazníku se na obrazovce objeví text v ukrajinštině, který říká, že žádost 'nebyla zpracována',“ píše Ria Novosti.

Ruská tisková agentura se mexickou ambasádu obrátila s dotazem, co že to má znamenat, dosud se jí ale nedostalo žádné odpovědi.

Neutrální Mexiko?

Rusové cestující do Mexika letecky za turistickými účely mohou od ledna 2017 vstoupit do země na elektronické vízum. Nyní se zdá, že o tuto možnost minimálně dočasně přišli. A jelikož je o to web zpravuje v Ukrajinštině, zdá se, že má celá věc spojitost s probíhající ruskou invazí na Ukrajinu.

Mexiko na Rusko neuvalilo sankce a jeho prezident Andres Manuel Lopez podle agentury Reuters na začátku května prohlásil, že si jeho země přeje v konfliktu zůstat neutrální. Není proto vyloučeno, že může jít v případě webu ambasády o akt jednotlivce nebo například počin hackerů.

Reklama

Výběr článků

Načítám