Hlavní obsah

„Máme krev na rukou.“ Schwarzenegger kritizoval Evropu za nákup ruské ropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger na klimatické konferenci ve Vídni nešetřil kritikou vůči Evropě. Ta podle něj financuje válku na Ukrajině. Schwarzenegger se k ruské invazi vyjádřil už v březnu. Rusy kritizoval, že na Ukrajině zabíjejí své bratry a sestry.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger

Článek

Schwarzenegger vystoupil pomocí videohovoru jako host na klimatické konferenci ve Vídni. K přítomným tentokrát hovořil jako Rakušan. Koneckonců nedaleko Štýrského Hradce se narodil.

„Ať se na to podíváte jakkoli, máme krev na rukou, protože financujeme (Evropa) válku. Těch 1300 raket, co Rusko vystřelilo na ukrajinská města v prvních dvou měsících války, stálo 7,7 miliardy eur. To je hodně, ale za stejný čas poslala Evropa Rusku 44 miliard eur za ropu,“ kritizoval Schwarzenegger.

Herec a bývalý guvernér následně vyzval, aby svět udělal, co je třeba, aby přestal být závislý na fosilních palivech. „Máme na to všechnu potřebnou technologii. Musíme se stát součástí řešení, a ne součástí problémů. Neúspěch nepřipadá v úvahu,“ dodal Schwarzenegger.

Na Ukrajině zabíjíte své sestry a bratry, apeloval Schwarzenegger na Rusy

Evropa

Ruská invaze na Ukrajině pokračuje už 112. dnem. Podle západních bezpečnostních služeb se válka nachází v určující fázi, která rozhodne o výsledku konfliktu. Kyjev žádá Západ o další těžké zbraně, kterých se mu zatím nedostává v dostatečném množství.

Reklama

Výběr článků

Načítám