Hlavní obsah

Ukrajinským Chersonem se valí ruské pancéře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cherson

Chersonem na jihu Ukrajiny se valí ruská technika. Uvedl to v úterý šéf Chersonské oblasti Hennadij Laguta. Zveřejnil fotografii města, kde je vidět kolona obrněných vozidel.

Foto: Reuters

Ruské jednotky postupující na Cherson

Článek

Laguta na sociálních sítích varoval, že Rusové zajímají obyvatele. Podle něj by je mohli používat jako lidské štíty.

O Cherson se tvrdě bojuje, odpoledne byly slyšet z města silné výbuchy. Město bylo jedním z cílů ruské agrese, směřovaly k němu jednotky z Krymu.

Agentura Unian potvrdila s odvoláním na Záporožskou vojensku správu, že ruské jednotky obsadily radnici v Berďansku, o jejichž příjezdu do města informovali už v noci na pondělí místní politici.

„Do města vstoupila Ruská garda, okupanti se rozmístili v budově místní správy. Úředníci odešli a pracují odjinud,“ uvedla oblastní vojenská správa a varovala, že ve městě docházejí zásoby a v nemocnicích chybí léky a kyslík.

Obklíčen je údajně i Mariupol. Operace na jihu Ukrajiny ukazují, že jedním z cílů operace je ovládnout pobřeží Azovského moře a získat pozemní přístup na Krym. Obrana Kyjeva a Charkova brání tvrdšímu postupu na jihu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám