Hlavní obsah

Místo karantény probíhaly v luxusním hotelu sexuální radovánky s ochrankou

Novinky, nčs

Úřady v australském Melbourne spustily vyšetřování případu, který má stát za nárůstem případu nákazy koronavirem v zemi. V luxusním hotelu Stamford Plaza, kde jsou ubytováni v izolaci turisté, mělo docházet k pohlavnímu styku mezi členy ochranky a ubytovanými hosty. Hotel je nyní spojován s novým ohniskem nákazy, uvedl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

V luxusních hotelech jsou ubytováni hosté s nařízenou karanténou.

Článek

Celkem 31 nových případů je spojováno s australským hotelem, kde povinnou 14denní karanténu tráví zahraniční turisté a lidé bez trvalého pobytu v Austrálii. „Je naprosto jasné, že to, co se tady děje, je naprosto nepřijatelné, a musíme zjistit, jak přesně k tomu došlo,” uvedl premiér státu Victoria Daniel Andrews.

Nařízená opatření měli porušit pracovníci ochranky, kteří měli sex s turistkami v izolaci, uvádí CNN s odvoláním na lokální 9News. Nasmlouvaná ochranka měla údajně před nástupem do funkce absolvovat pouze pětiminutové školení.

Nepřijatelné jednání

Ačkoliv úřady oficiálně nepotvrdily v hotelu přenos nákazy pohlavním stykem, ministr zdravotnictví Greg Hunt ve čtvrtek připustil, že „došlo k nejméně dvěma případům nákazy, které se objevily v důsledku porušení jasných pravidel”.

Už je to tady zase. Toaletní papír mizí u protinožců z pultů ve velkém

Koronavirus

Dodal, že pokud jsou informace o přenosu při intimních chvilkách pravdivé, pak se jedná o „naprosto nepřijatelné jednání”. Doporučil rovněž úřadům ve Victorii, aby řešily případy dotyčných lidí právní cestou.

Stát na jihu Austrálie zažívá v posledních týdnech nárůst nových případů onemocnění covid-19, což donutilo úřady opět zpřísnit bezpečnostní opatření. Ve středu hlásil 73 nových případů. Premiér Andrews uvedl, že v následujících dvou týdnech do hotelů nebudou vpuštěni zahraniční turisté a celý program hotelového ubytování bude resetován.

Reklama

Výběr článků

Načítám