Hlavní obsah

Opusťte Trumpa, našeptávají poradci viceprezidentovi Penceovi

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Donald Trump neuznal svou porážku v amerických prezidentských volbách, jeho nejbližší spolupracovníci se kvůli jeho odmítavému postoji od něj mohou brzy odklonit. Tento plán podle stanice CNN zvažuje viceprezident Mike Pence. Trump v sobotu neobhájil svůj mandát a ve volbách prohrál s demokratem Joem Bidenem.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Viceprezident Mike Pence už údajně nechce být viděn po boku Donalda Trumpa

Článek

Současný viceprezident zvažuje své možnosti. Podle CNN jeho poradci nejsou příliš dychtiví po tom, aby byl Pence viděn v blízkosti Trumpa neuznávajícího svou porážku.

Volby ještě zdaleka nejsou u konce, reagoval Trump na Bidenovo vítězství

Volby USA

Zdroj obeznámený se situací stanici prozradil, že Pence si chce zachovat šance na kandidaturu v roce 2024 a odklonění od Trumpa by mu tak za daných okolností mohlo prospět.

„Trump možná nikdy nepřijme svou porážku,“ uvedl pro stanici Fox News jeden z prezidentových poradců. Těch, kteří se dosluhujícího prezidenta pokusili připravit na porážku, je v Trumpově týmu víc. Místo toho ale šéf Bílého domu řekl, že výsledek voleb neuznává a od pondělí pohrozil několika soudními spory.

Joe Biden bude prezidentem USA

Volby USA

„Neodpočinu si, dokud se americký lid nedozví skutečný počet poctivých hlasů, který si zaslouží znát a který si žádá demokracie. Volby ještě zdaleka nejsou u konce,“ uvedl Trump v komuniké chvíli předtím, než byl Biden vyhlášen vítězem voleb.

Reklama

Výběr článků

Načítám