Hlavní obsah

Lavrov nepřímo označil Němce za přátele

– Moskva

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov popřel zprávu německého bulvárního deníku Bild o tom, že v noci na čtvrtek letěl do Číny, ale v polovině cesty se letadlo otočilo. Je smutné, že takovéto metody používají v informační sféře naši přátelé, posteskl si. Článku se již předtím vysmála i čínská diplomacie.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Sergej Lavrov

Článek

„Jistě, je to bulvár, ale i tak má milionový náklad,” cituje agentura TASS z rozhovoru, který Lavrov poskytl televizi RT.

„Je škoda, že takovéto metody používají v informační sféře naši přátelé. A samozřejmě je oprávněné, že prezident Putin používá výraz ,říše lží',” řekl šéf ruské diplomacie.

Šéf ruské diplomacie Lavrov v polovině cesty otočil svůj let do Pekingu

Stalo se

Německý bulvární list Bild ve čtvrtek napsal, že Lavrov v noci na čtvrtek odletěl do Pekingu, z neznámých příčin se však let ještě nad Sibiří otočil a vrátil se do Moskvy.

Zpráva byla doložena záznamem z Flightradaru, kde ale deník vzal informaci o tom, že na palubě seděl Lavrov a že měl namířeno do Číny, není jasné. Bild spekuloval, že ministra zahraničí buď povolal zpátky do Moskvy prezident Vladimir Putin, nebo čínští diplomaté odmítli s Lavrovem jednat.

Čína začíná obracet, opatrně vyjadřuje podporu Ukrajině

Válka na Ukrajině

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marja Zacharovová zprávu popřela krátce po vydání s tím, že její šéf celý večer pracoval pozdě do noci „ve Smolence” (budova ruského ministerva zahraničí, pozn.red) a brzy ráno připravoval jednání se zástupci Spojených arabských emirátů.

Článek popřela i Čína. „Nejlepší bude, když se zeptáte německých novin,” usmíval se údajně mluvčí ministerstva zahraničí Čao Li-ťien, když se ho na to novináři zeptali na tiskové konferenci. „Odkud vzaly tyto informace?” řekl podle ruské agentury TASS Li-ťien.

Přesun systémů S-300 na Ukrajinu nedopustíme, uvedl Lavrov

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám