Hlavní obsah
Bramborový salát rozděluje Česko. Každý pátý do něj dává kečup
Také jste ochotni pohádat se do krve o to, zda do bramborového salátu patří hrášek, či ne? Pak se vám jistě bude líbit nejnovější průzkum agentury STEM/MARK....
Jak využít fialky v kuchyni? Připravte z nich fialkový cukr a něžné dekorace
Jaro je definitivně tady a s ním i první jedlé divoké rostliny. Kromě medvědího česneku, mladých kopřiv a lístků pampelišek teď najdete v přírodě i rozkvetlé...
Ke kubovi patří rulandské modré, říká someliérka Denisa Kolaříková
Učarovala jí gastronomie, v níž se pohybuje celý profesní život, spojuje s ní dokonce i cestování. Kdysi to všechno začalo čepováním piva, dnes je Denisa...
Co nadělit těm, kdo milují vaření? Vybrali jsme nejzajímavější kuchařky roku
Dobrá kuchařská kniha je rafinovaným dárkem. Na Štědrý den potěší obdarovaného, a pokud budete mít trochu štěstí, brzy vás pozve na ochutnávku. Vybrali jsme...
Mistrovský kousek cukroví? Kokosky s čokoládovým krémem a polevou
Kokosky s krémem a polevou prověří pekařskou zručnost a trpělivost tak, jako snad žádný jiný druh cukroví. Při přípravě je otočíte v rukou pětkrát, než se...
Studentská kavárna v německém Marburgu nabízí saláty s cvrčky a sarančaty
Sarančata, cvrčci a další hmyz - to jsou netradiční ingredience, které si v německém městě Marburg našli místo na jídelním lístku studentské kavárny Café Satz....
Jan Punčochář: Když máte plnou hospodu, v kuchyni musí všechno klapat na vteřiny
Než si šéfkuchař Jan Punčochář otevřel v Praze svůj první podnik, měl za sebou zkušenosti z michelinských restaurací v zahraničí i z vedení vyhledávaných...
Bylinkářka z Beskyd peče vánoční cukroví z bylinek a divokých plodů. Své umění chce naučit i ostatní
Milovnice divokého kvítí a plodů z Beskyd, šedesátiletá Eva Huňková, přišla s netradičním nápadem. Letos zcela poprvé peče vánoční cukroví z voňavých bylin...
Patří mezi sommeliérskou špičku České republiky. Svůj poslední titul získala v šestém měsíci těhotenství
Nejlepší ženou sommeliérkou pro rok 2025 je Natálie Válková z Vinařství Válka v Nosislavi na Brněnsku. Na mistrovství České republiky someliérů obsadila druhé...
Linecké těsto: tajemství dokonalé křehkosti
Linecké těsto je velmi univerzální: kromě klasických koleček z něj připravíte spoustu dalších druhů cukroví, korpusy na plněné košíčky i základ pro rychlé řezy...
Postranní panel
Reklama
Reklama









