Hlavní obsah

KVIFF: Doprovodné akce alias pojďte do divadla, na koncert či na výstavu

Novinky, Rudolf Voleman, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doprovodné akce letošního 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který byl zahájen v pátek 20. srpna světovou premiérou snímku Zátopek ve Velkém sále hotelu Thermal, zasáhla omezení proti koronaviru. Jeho součástí jsou přesto i jiné umělecké akce, od koncertů po výstavy až divadla. Nenechte si je utéct.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na slavnostní zahájení karlovarského filmového festivalu dorazil britský herec Michael Caine.

Článek

„Na podobu doprovodného programu se odkládala, protože nebylo jasné, co bude a nebude možné,“ uvedl výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Například klub Kaiser 55 měl být původně v Thermalu, přičemž se uvažovalo rovněž o budově bývalé spořitelny na Divadelním náměstí.

Nakonec se ale pořadatelé rozhodli přesunout akce klubu pod širé nebe do Poštovního dvora, který stojí pod karlovarským letním kinem. „Rozhodovali jsme o tom ještě v době, kdy se nesmělo tančit. Pak se to naštěstí změnilo. Letos to tak bude trochu jiná forma, ale možná i zajímavá cesta,“ komentoval výkonný ředitel.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary představí přes stovku filmů

MFF KV

Do Kaiseru 55

Klub Kaiser 55 nabídne v úterý 24. srpna vystoupení pop-funkové kapely Monkey Business se zpěvákem Matějem Ruppertem.

Den na to je v programu vystoupení slovenského rapového krále Rytmuse. Ve čtvrtek 26. srpna vystoupí legendární rap´n´rollová formace Peneři strýčka Homeboye a kapela Maniak z Brna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slovenský raper Rytmus.

„Myslím, že kluci nachystali moc pěkný program,“ komentoval Mucha. Předposlední festivalový den bude patřit DJ. Na všechna vystoupení navazují až do ranních hodin afterparty.

Monkey Business odstartují karlovarský klub Kaiser 55

MFF KV

Koncert pro křídla

V sobotu 21. srpna se od 18 hodin uskutečnil v Poštovním dvoře Koncert pro křídla. „Koncert se uskuteční ve spolupráci s nadačním fondem Karla Komárka a představí se na něm Ondřej Brzobohatý nebo například Ewa Farná,“ prozradil předem Mucha.

KVIFF: Koncert na křídlech klavírů ve znamení souboje Brzobohatého a Brouska

MFF KV
Foto: archiv zpěvačky

Ewa Farna

V sobotu rovněž poprvé vyjel z karlovarského dolního nádraží Festivalový vlak. První dva dny zamířil do Lokte nad Ohří, který velmi často bývá kulisou pro natáčení filmů. V pondělí 23. a v úterý 24. srpna pak jede Festivalový vlak za Holkama z porcelánu do Nové Role.

Festivalový vlak míří za filmovými kulisami a za Holkama z porcelánu

MFF KV

Pojďte na drink nebo výstavy

Další významnou sobotní akcí je Mattoni Grand Drink na Vřídelní kolonádě, kde začnou od dvou hodin odpoledne měřit své umění nejlepší barmani světa. Mělo bych jich být nakonec osmnáct. Ve čtyři odpoledne se pak v prvním patře v prostorách Moseru v Thermalu uskuteční výstava Petra Síse, autora mnoha knih pro děti a mládež a třech desítek animovaných filmů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V předvečer Světového dne lidských práv byl 9. prosince na Letišti Václava Havla v Praze odhalen na počest prvního polistopadového prezidenta unikátní gobelín inspirovaný grafikou výtvarníka Petra Síse (na snímku.

Pod Chebským mostem nebude po celou dobu festivalu chybět opět divadelní scéna, která bude odpoledne patřit divadlu pro děti a večer rockovým koncertům.

V pondělí odpoledne je možné využít komentované výstavy Františka Skály nazvané Hnědá duha v karlovarské galerii umění, přičemž večer bude Skála s kapelou koncertovat.

Z filmových pásů tvoří festivalové kravaty

MFF KV

Besedy s filmaři Vladimírem Lhotákem a Vítem Klusákem na víkend plánuje karlovarské muzeum.

Roztančená Amerikánka

Po dvou letech, a jak je jejím zvykem zase trochu jinak, se vrací do festivalových Karlových Varů také Amerikánka.

Tentokrát to nebude divadelní představení, ale hudebně taneční show inspirovaná divadelním představením s Annou Fialovou a Pavlou Beretovou v hlavních rolích v režii Viktora Tauše a v choreografii Kristíny “Tukan” Martanovičové.

Pražskou O2 arenou zněly písničky z Amerikánky. Diváci zůstali doma

Kultura

„Sraz je 23. 8. v 20.30 mezi Goethe’s Beer House a Café Elefant, Stará Louka 22. Budu tam já, Barrandov Studio slavící 90. výročí, hlavní hrdinky, které se občas stanou jen živými kulisami, a náhodní kolemjdoucí, kteří se možná stanou hlavními hrdiny. A doufám, že i vy. Podpatky nechte doma!“

Zve Amerikánka.

Slam poetry a Vrchní, prchni

Slam poetry je na úterní podvečer naplánovaná do galerie Supermarket WC. O den později v Interaktivní galerii v Becherově vile proběhne komentovaná výstava Jiřího Trnky a dalších tvůrců z jeho rodiny.

Foto: Karel Ludwig Archiv Baamp, M. Cochola

Jiří Trnka: Nalezený přítel

V pět hodin se bude na Mlýnské kolonádě opakovat scéna z filmu Vrchní, prchni, kterou organizuje partner festivalu plzeňský Prazdroj.

Ve čtvrtek se bude hrát v Gejzírparku festivalový tenisový turnaj již od deseti hodin dopoledne. Večer pak nabídne další akci galerie Supermarket WC nazvanou Dizajnpárky.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám