Hlavní obsah

Zahřmí opět Khanův hněv? Nový celovečerák plánuje režisér Star Treků z 80. let

Filmový veterán Nicholas Meyer se po delší době ozval. Sepsal námět na další celovečerní Star Trek. Jenže studio Paramount nedávno ohlásilo, že nový Star Trek napíše Kalinda Vazquezová.

Foto: Paramount

Ricardo Montalban v Khanově hněvu (1982)

Článek

Nicholas Meyer je člověk, který v osmdesátých letech režíroval Star Trek 2: Khanův hněv a StarTrek VI: Neobjevenou zemi. Také napsal scénáře Star Trek IV: Cesta domů, Návrat Sommersbyho, Lidská skvrna a seriál Medicejové.

Svůj nový projekt poslal do Paramountu. Nešlo prý o scénář, ale o rozepsaný námět s ilustracemi.

„Byl to detailní návrh, mohl by z toho být film, nebo to může být seriál, nebo film vedoucí k seriálu, nebo seriál vedoucí k filmu,“ tvrdí Meyer. Vymyslel si i nové postavy, které přímo nenavazují na předešlé filmy a seriály.

Fond dal 10 milionů na drama s Geislerovou, 6 dostal Krobotův Šnajdr

Film

Studio zatím nejeví zájem, ale tvůrce uvedl, že “neztrácí naději“. Jeho šance ovšem reálně nebudou moc velké. Vývoj filmů ze světa Star Treku je obecně drahý a problematický, několikrát už se do toho pustili slavní tvůrci jako Quentin Tarantino a nakonec nic nenatočili. Navíc se teď v Americe všechno řídí kvótami na menšiny. Vazquezová je žena z menšinového etnika, Meyer je starý bílý muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám