Hlavní obsah

Zahřmí opět Khanův hněv? Nový celovečerák plánuje režisér Star Treků z 80. let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový veterán Nicholas Meyer se po delší době ozval. Sepsal námět na další celovečerní Star Trek. Jenže studio Paramount nedávno ohlásilo, že nový Star Trek napíše Kalinda Vazquezová.

Foto: Paramount

Ricardo Montalban v Khanově hněvu (1982)

Článek

Nicholas Meyer je člověk, který v osmdesátých letech režíroval Star Trek 2: Khanův hněv a StarTrek VI: Neobjevenou zemi. Také napsal scénáře Star Trek IV: Cesta domů, Návrat Sommersbyho, Lidská skvrna a seriál Medicejové.

Svůj nový projekt poslal do Paramountu. Nešlo prý o scénář, ale o rozepsaný námět s ilustracemi.

„Byl to detailní návrh, mohl by z toho být film, nebo to může být seriál, nebo film vedoucí k seriálu, nebo seriál vedoucí k filmu,“ tvrdí Meyer. Vymyslel si i nové postavy, které přímo nenavazují na předešlé filmy a seriály.

Fond dal 10 milionů na drama s Geislerovou, 6 dostal Krobotův Šnajdr

Film

Studio zatím nejeví zájem, ale tvůrce uvedl, že “neztrácí naději“. Jeho šance ovšem reálně nebudou moc velké. Vývoj filmů ze světa Star Treku je obecně drahý a problematický, několikrát už se do toho pustili slavní tvůrci jako Quentin Tarantino a nakonec nic nenatočili. Navíc se teď v Americe všechno řídí kvótami na menšiny. Vazquezová je žena z menšinového etnika, Meyer je starý bílý muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám