Hlavní obsah

Zloděj odnesl v Ostravě kolo přes parapet v osmém patře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z rozsáhlých krádeží obvinili kriminalisté 31letého muže, který se měl vloupat do jedenácti objektů napříč Ostravou. Podle vyšetřovatelů bral jízdní kola, platební karty, ale také jídlo a oblečení. V několika případech pořádně hazardoval, když například lezl v osmém patře panelového domu po parapetu s bicyklem v ruce.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z krádeží podle policie lezl po parapetu v 8. patře panelového domu

Článek

Podezřelý muž má podle vyšetřovatelů na svědomí jedenáct vloupání v Ostravě a přilehlých obcích, kde lezl do rodinných domů, zahrad, garáží nebo sklepů.

Vnikal rovněž do zastřešených balkonů v panelových domech, navíc často v době, kdy byli obyvatelé bytů doma.

Neznámí muži ukradli ze zahrady domu psa, hledá je policie

Krimi

Jeden z případů, který zmínila mluvčí policie Eva Michalíková, se odehrál na konci září, kdy měl podezřelý přijet k rodinnému domu v Krásném Poli nejdřív na svém jízdním kole.

„Překonal plot a z garáže měl odcizit horské jízdní kolo. Během okamžiku tak odjel na kradeném kole a v ruce vezl kolo, na kterém přijel,” popsala krádež mluvčí.

Foto: Policie ČR

Muž podle policie bral v Ostravě věci z paneláků a lezl po parapetech.

Další krádež, ke které se již v minulosti trestaný muž podle mluvčí přiznal, se odehrála v říjnu v ulici Ivana Sekaniny v Ostravě-Porubě.

„Na ulici si měl v osmém patře panelového domu vyhlédnout jízdní kolo v prosklené lodžii. Poté, co vnikl do domu, na místě činu zjistil, že lodžie je zamčená. Nakonec vylezl z okna a po parapetu zhruba dva metry přelezl až do lodžie,” upřesnila Michalíková s tím, že pak vytlačil zasklení balkonu, odkud sebral horské kolo, se kterým se vracel stejnou cestou po parapetu.

Policie mu říká Spiderman. Ostravský zloděj do domů vnikal přes střechy

Krimi

Podobný „spidermanovský” scénář měla mít krádež i o několik dní dříve ve stejné ulici, ale tehdy se zloděj podle vyšetřovatelů pohyboval mnohem níže, když zdolával po parapetu „jen” 2. patro.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z krádeží podle policie lezl po parapetech na panelovém domě.

Celkem měl podezřelý způsobit škodu za 160 tisíc korun. V jeho lupu se podle mluvčí objevily i potraviny jako sklenice medu, marmelády, ovocné kompoty nebo bezové sirupy a také oblečení, osobní doklady a platební karty.

Zloděj v Ostravě nakradl kola za milion. Peníze prý potřeboval na jídlo

Krimi

Kriminalisté zadrženého obvinili z krádeží, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což mu v případě soudu hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám