Hlavní obsah

Ostravský zloděj mědi vyšel z vězení a hned šel zase trhat okapy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hned sedm krádeží za čtrnáct dní má podle policie na svědomí 38letý muž z Ostravy. Recidivistu, který se zaměřoval na měď a nedávno opustil brány věznice, kriminalisté zadrželi počátkem dubna přímo při činu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté muže zadrželi 10. dubna v Ostravě - Zábřehu poté, co se z jednoho z místních domů snažil sebrat měděný okap.

Pachatele nejprve vyrušila majitelka domu. „Žena na něj zakřičela, proto pachatel utekl z místa bez svého částečného lupu a také batohu, který na zahradě zapomněl,“ vylíčila ve čtvrtek mluvčí policie Eva Michalíková.

Zloděj okradl seniora v obchodě, doklady mu poslal zpět poštou

Krimi

Podezřelému se stalo osudným, že se k domu vrátil, protože v tu dobu tam již byli policisté, kteří ho zadrželi. Muž se přiznal.

Při následném vyšetřování se ukázalo, že muž na konci března opustil brány vězení, kde byl rovněž za krádeže. „To ho však nenapravilo, a ještě v den propuštění se měl dopustit trestného činu majetkového charakteru,“ poznamenala Michalíková.

Zlodějky v Hradci braly lidem z nákupních košíků celé tašky

Krimi

Během následujících 14 dní se podle kriminalistů vloupal muž na sedm pozemků rodinných domů, odkud vždy odnesl měděné okapy a střešní krytinu z mědi. Věci zpeněžil ve sběrných dvorech - za peníze si údajně koupil jídlo a pití.

„Celkovou škodu svými krádežemi způsobil předběžně za 20 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Muž je obviněný z krádeže a porušování domovní svobody a soud ho poslal do vazby. V případě hlavního líčení přes soudem mu hrozí až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám