Hlavní obsah

Zvedla se obrovská vlna solidarity se zdravotníky, pomoci můžete i vy

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři, sestry a další zaměstnanci nemocnic stojí v první linii v boji s koronavirem, potýkají se s únavou a vyčerpáním. Při fyzicky i psychicky náročném výkonu často nemají čas si odpočinout, natož se v klidu najíst a najít chvíli, aby mohli nabrat síly. Mnozí lidé i firmy je jako své poděkování za to začali zásobovat nejen jídlem, ale i spoustou dalších věcí.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotníci v první linii se vystavují velkému riziku nákazy.

Článek

Strhla se tak obrovská vlna solidarity, ze které jsou překvapeni i samotní zdravotníci.

„Svou pomoc nabídlo opravdu velké množství firem. Dostali jsme nabídky na nejrůznější dary, dobroty, květiny, kávovary, látkové roušky pro zaměstnance na cestu domů až po personální posílení,” řekl ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík.

Mladí studenti medicíny se postavili do první linie

Koronavirus

A protože pomoci je opravdu hodně, přišli zdravotníci z FN Motol s myšlenkou založit web www.pomocnemocnicim.cz, kde by firmy mohly nabízet svou pomoc, která by jejich personálu pomohla zajistit základní potraviny a věci osobní hygieny přímo na pracovišti. Postupně by se do projektu chtěly zapojit i další fakultní nemocnice.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Samotná FN Motol má nově k dispozici oddělení s 20 lůžky s plicní ventilací pro nemocné nakažené novým typem koronaviru v nejtěžším stavu. Chod bude zajišťovat až 240 zdravotníků, kteří se vystavují velkému riziku nákazy.

Reklama

Související články

Pomoct umějí Češi do pěti minut

Nejvíc probíranými tématy mezi lidmi, kteří potřebují pomoc, a dobrovolníky, kteří ji nabízejí, jsou roušky a nákupy. Skupinou, která je zatím nejpočetnější,...

Výběr článků

Načítám