Hlavní obsah

Zdravá žena porodila císařským řezem, dítě jí na sále ukázali jen přes igelit

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba koronavirová změnila v mnohých zemích i přístup k porodům. Nejen u nás po nějaký čas přestali být automatickou součástí u porodů otcové dětí, ale také se zavedla přímo na porodních sálech mnohá přísná hygienická opatření. Kromě nošení roušek některé porodnice omezují i bezprostřední kontakt čerstvě narozeného dítěte s jeho matkou. Stejně jako tomu bylo u Izraelky Cami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zdravá žena porodila císařským řezem, dítě jí na sále ukázali jen přes igelitVideo: KameraOne

 
Článek

Cami neměla žádné zdravotní problémy, ani komplikace během těhotenství, přesto nemohla rodit přirozeně. Jediné řešení tak byl císařský řez. Obavy z koronavirové nákazy ale i do porodnic přinesly nová opatření.

V některých porodnicích tak například maminky i porodníci musí nosit roušky, zároveň je jim bráněno v přímém kontaktu s novorozenými dětmi bezprostředně po porodu. Přestože by se tak mělo dít především u pozitivně testovaných žen, někde k tomuto kroku přistupují i u zdravých žen.

Už jsem házel flintu do žita, říká šťastný tatínek. Nakonec o porod nepřišel

Domácí

Izraelka Cami rodila císařským řezem ve zdravotnickém centru Sourasky. Sama byla z koronavirové nákazy natolik vystrašená, že si sama přála mít na svých ústech i během porodu roušku. Císařský řez byl u ní proveden jen pod lokální anestezií, mohla tak i na obrazovce sledovat, jak probíhá porod a zároveň se bezprostředně po porodu potěšit i ze svého miminka.

Přestože za normálních okolností po porodu probíhá bonding, kdy děťátko porodníci položí mamince k prsu, nyní se maminka mohla na své dítě pouze podívat a dotknout se ho jen přes igelitovou podložku.

Žena rodila s rouškou, on nesměl na sál, vylíčil otec. Nově se pravidla mění

Koronavirus

„Lékaři ani porodní asistentky obvykle nenosí u porodu roušky. Stejně tak u císařského řezu mohou ženy prožít bonding. Nyní se ale všichni snaží dítě ochránit před případnou nákazou,” upozorňuje profesor Yariv Yogev, ředitel porodnické a gynekologické kliniky Sourasky Medical Centrum.

Hádka izraelských profesorů: Po 70 dnech covid-19 zmizí bez ohledu na opatření, tvrdí matematik

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám