Hlavní obsah

USA hlásí přes 130 tisíc nakažených denně, na testování se stojí fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ve Spojených státech se před vánočními svátky dál zhoršuje epidemická situace a v zemi panují obavy, že koronavirová varianta omikron spustí další silnou vlnu covidu-19.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před testovacím místem v New Yorku stojí lidé v dlouhých frontách Video: Reuters

 
Článek

Počet nových nákaz se opět dostal nad 130 000 za den. Nejvyšší výskyt infekcí mají Rhode Island a New Hampshire, na třetím místě je New York, který byl americkým epicentrem nákazy na počátku pandemie. Lidé před testovacími centry stojí hodinové fronty.

Nový rozmach koronavirové infekce začíná opět zasahovat do běžného života. New York a Kalifornie obnovily nařízení o nošení roušek na veřejnosti. Univerzity kvůli nákazám přechází na dálkovou výuku a na Broadwayi se ruší divadelní představení. Koronavirus narušuje i nejvyšší sportovní soutěže, například hokejová liga NHL v neděli oznámila, že do čtvrtka bude muset odložit dalších 12 zápasů.

Z americké armády museli odejít dva velitelé praporů, odmítli se očkovat

Amerika

Starosta města New York Bill de Blasio naznačil, že úřady by mohly přehodnotit ohlášený návrat velkolepé silvestrovské oslavy na náměstí Times Square.

I přes nepříznivý vývoj z posledních týdnů jsou však na tom USA lépe než před rokem. Loni touto dobou zažívala země se 330 miliony obyvatel dosud nejhorší fázi pandemie a registrovala přes 200 tisíc nákaz denně. Nakonec se po Novém roce denní přírůstky dostaly až ke 250 tisícům a bilance hospitalizací s covidem-19 činila v jednu chvíli téměř 140 tisíc pacientů.

Nyní podle deníku The New York Times (NYT) připadá na každý z posledních sedmi dní průměrně 133 tisíc zachycených nákaz, zatímco v nemocnicích leží skoro 70 tisíc lidí s koronavirem. Země stále hlásí přes 1000 úmrtí spojených s covidem-19 denně a celková bilance obětí minulý týden překonala 800 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám