Hlavní obsah

Téměř polovina mužů má za to, že doma učí děti oni. Souhlasí tři procenta žen

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během uzavření škol mnoho rodičů spoléhá na domácí výuku svých dětí. Podle zveřejněného průzkumu se však zásadně rozchází názor na to, kdo má doma takové vzdělávání na starost. Zatímco téměř polovina mužů si myslí, že oni, ženy jsou naprosto odlišného názoru, informuje server New York Times.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Podíl na domácí výuce děti do 12 let

Článek

Čísla, která zveřejnila agentura Morning Consult, jasně dokládají, že názor na to, kdo se doma věnuje dětem, se zásadně liší. Zatímco téměř polovina mužů (45 procent) se domnívá, že jsou to právě oni, kdo stojí za vzděláváním svých potomků, s jejich tvrzením souhlasí pouze tři procenta dotazovaných žen.

Osmdesát procent žen totiž uvedlo, že o výuku dětí se starají právě ony. Jediná čísla, která se tak shodovala mezi oběma pohlavími, byla u možnosti „nevím” či „někdo jiný”.

Jak sladit home office a domácí učení během koronaviru

Věda a školy

Průzkum kromě rozdílného názoru na výuku dětí rovněž odhalil nesrovnalosti mezi pocitem odvedené práce v domácnosti. Pětina mužů si myslí, že během karantény jsou pány domácnosti a péče o děti, nicméně to potvrdila pouze dvě procenta žen.

Rodiče tráví s dětmi přes tři hodiny denně učením, tvrdí průzkum

Věda a školy

Sedmdesát procent žen uvedlo, že jsou to naopak ony, kdo má během karantény na svých bedrech chod domácnosti. Taková čísla jsou však běžná i při výzkumech prováděných před karanténou, o zásadní změnu se tak nejedná.

Výzkum proběhl ve Spojených státech v první polovině dubna. Zúčastnilo se jej 2200 dospělých.

Anketa

Kdo má u vás doma primárně na starost domácí výuku dětí?
Jsem muž a výuku mám na starost spíš já
17 %
Jsem žena a výuku mám na starost spíš já
68,1 %
Jsem muž a výuku má na starost spíš žena
10 %
Jsem žena a výuku má na starosti spíš muž
4,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2459 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám