Hlavní obsah

Střední školy se kvůli nepříznivé situaci zavřou i v okrese Liberec

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny střední školy v okrese Liberec se od středy uzavřou. V pondělí o tom rozhodl liberecký krajský krizový štáb na základě doporučení hygieniků. Důvodem je to, že se hygienikům nedaří epidemiologickou situaci na Liberecku stabilizovat.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

„On-line výuku na středních školách jsme zvažovali už minulý týden. Nakonec jsme od toho upustili, protože jsme zohledňovali situaci v celém Libereckém kraji, a ten byl hodnocen zeleně. Nicméně vývoj během víkendu eskaloval a jedním ze zdrojů ohnisek jsou nadále školy,“ zdůvodnil uzavření škol krajský hygienik Vladimír Valenta.

Uzavření se týká jen středních škol v okrese Liberec, ve zbývajících třech okresech Libereckého kraje zůstanou školy otevřené. Nařízení je platné do 18. října.

Přehledně: Jaká opatření začínají platit od pondělí

Domácí
Na dva týdny se od pondělka uzavřely střední školy v okresech, jež jsou na takzvaném koronavirovém semaforu, který značí míru rizika šíření nákazy, označeny červenou nebo oranžovou barvou. Praktická výuka se ale ve školách bude moci konat.
Červenou barvu mají na semaforu hlavní město Praha, okresy Praha-západ a Praha-východ a Uherskohradišťsko. Pět desítek okresů je oranžových, zbytek zelený. O opatřeních rozhodnou hygienici v jednotlivých krajích - ve čtyřech by měly být školy otevřené.

„Stále platí, že se snažíme udržet klasické vyučování ve školách co nejdéle, nechceme tak ale činit na úkor zdraví našich obyvatel,“ komentoval nařízení hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK).

V uzavřených školách může podle hygieniků pokračovat praktická část výuky v menších skupinkách. Bude záležet na rozhodnutí ředitelů škol. Nařízení se netýká nižších ročníků víceletých gymnázií. Podle hygieniků je na Liberecku už 20 středních škol, které jsou ohniskem šíření koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám