Hlavní obsah

Velikonoce 2024: Otevírací doba obchodů během svátků

Velikonoce jsou pohyblivými svátky, a každý rok tak připadají na jiné datum. Navíc se jich zčásti dotýká zákon o prodejní době, kdy většina obchodů musí být zavřená. Na kdy letos Velikonoce vycházejí a ve které dny v obchodech nenakoupíte, přinášíme v článku přehledně.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, ale také obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara. Každoročně slibují prodloužený víkend díky Velkému pátku, který letos připadá na 29. března 2024, a Velikonočnímu pondělí (1. duben 2024).

Otevírací doba obchodů na Velikonoce

Zatímco na Velký pátek jsou obchody otevřené podle běžné otevírací doby, zákon o prodejní době v maloobchodě se týká Velikonočního pondělí. Na jeho základě musí mít během vybraných státních svátků prodejny s plochou nad 200 m² zavřeno. Větší nákupy je tak dobré zařídit s předstihem, i na Velikonoční pondělí si ale budete moci nakoupit prostřednictvím online obchodů.

Jak vycházejí svátky a volna v roce 2024? Konec roku je opět fantazie

Domácí

Co zůstává otevřeno o svátcích:

  • čerpací stanice,
  • lékárny,
  • prodejny na letištích nebo nádražích.

Velikonoce 2024

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem v roce. Termín Velikonoc každoročně vychází na přelom března a dubna, letošní Velikonoční pondělí připadá na 1. dubna 2024. Mezi nejznámější tradice a zvyky Velikonoc patří pletení pomlázky nebo barvení vajíček a kraslic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám